Tørk aldri tårer uten hansker – Sykdommen


Gardell 2BOKANBEFALING: Tørk aldri tårer uten hansker – Sykdommen av Jonas Gardell

Rasmus og Benjamin er et par. De har vært kjærester siden de møttes på julaften hos Paul i «Kråkereiret», og de er overveldende forelsket i hverandre. Derfor bestemmer Rasmus seg for endelig å fortelle foreldrene sine at han er homoseksuell. Benjamin derimot, vet at familien vil ødelegges dersom han forteller dem at han har syndet for Jehova, og han føler seg revet i stykker mellom to liv som ikke kan forenes.

En av de andre fra «Kråkereiret», Reine, ligger på isolat på Stockholms Epidemisykehus. Han er avmagret og ser ut som et skall av seg selv. Ingen vet at han ligger her. Han vil ikke være til bry for noen, og vil absolutt ikke at familien skal få vite at han er homofil. Reine tenker tilbake på barndommen, og mens smertene river i han, gråter han over sin egen skjebne og savnet av moren.

Bengt står på scenen og skinner selvsikkert i lyset fra lyskasterne. Han er kveldens stjerne, og kanskje blir han Sveriges nye store skuespiller. Hele «familien» hans er der; Paul, Seppo, Lars-Åke, Benjamin og Rasmus. Dette er hans nye liv, og han elsker det. Det eneste som gnager han er HIV-testen han avla for to uker siden, og som han snart vil få svar på.

Tørk aldri tårer uten hansker – Sykdommen er andre bok i en trilogi, og er blitt filmatisert. TV– serien vistes på NRK i desember 2013.

 


Del saken med noen som trenger det!