Foto: Gilbert Borgen-Veland/Alltidfredag.no

Georg Jensen – Er det verdt pengene?


I artikkelserien «Er det verdt pengene?» går vi gjennom den funksjonelle og estetiske verdien til forskjellige eksklusive merkevarer, samt produksjonskvaliteten. Betaler du kun for merkenavnet, eller får du også kvalitet på kjøpet? Vi gir deg svaret!

Georg Jensen er kjent for sin minimalistiske sølvdesign av både smykker og bruksgjenstander. Det finnes mange Georg Jensen-lysestaker i de norske hjem, og merket har fått solid fotefeste i det norske markedet.

Stilfullt: Georg Jensen setter preg på et hjem. FOTO: Georgjensen.com

Eventyret startet da den 38 år billedhuggeren og sølvsmeden Georg Arthur Jensen åpnet sitt sølvsmedverksted i København. Han ekspanderte etter få år til Berlin, og oppnådde internasjonal anerkjennelse i 1914 med Bowl 19 A, også kjent som Louvre-skålen. Kallenavnet har skålen fått fordi den er innlemmet i den permanente utstillingen i kunstgalleriet med samme navn.

På slutten av 1990-tallet ble Georg Jensen en de av Royal Scandinavian Group, som også omfatter andre kjente designmerker som Kosta Boda og Holmegaard.

Sølvsmien til Georg Jensen på starten av 1900-tallet. Foto: Georgjensen.com

Georg Jensen er i dag kjent for sine blanke sølvflater og flytende former. Mangt et hjem i Norden prydes av både skåler, vaser og julepynt fra det danske selskapet. Med navn som Svane, Cobra og Bloom er det tydelig at naturen har vært inspirasjon til designspråket, noe som står i spennene kontrast til det industrielle materialvalget.

Det kommer an på hvilken stil man ønsker hjemme, men prisen for Georg Jensen-produkter er absolutt overkommelig, og den tidløse designen passer like godt til middagsbestikket som til lysestakene i stua.


Del saken med noen som trenger det!