Marquis fra Private Cruise
Marquis er en av yachtene til Private Cruise fra Stavanger. Foto: Private Cruise AS

En kompromissløs weekend i Stavanger

Vi har sydd sammen vår ideelle familietur til Stavanger med eksklusive opplevelser og det beste av mat.


Med eksklusive opplevelser som cruise med privat yacht, helikoptertur, fine dining i kanskje Norges beste Michelin-restaurant og soloppgangstur i nasjonalromantiske omgivelser er Stavanger en flott destinasjon for en weekend med familien.


Fredag: Byens beste hotell

Byens beste hotell heter Eilert Smith, og ligger i umiddelbar nærhet til Vågen. Hotellet er også nevnt på vår toppliste over luksushotell i Norge. Eilert Smith tilbyr også mulighet for babyseng og dobbeltrom.

Hotellet har kun elleve rom og en sentral, men tilbaketrukket beliggenhet i Nordbøgata. Dette gjør Eilert Smith velegnet for de som vil ha et sted hvor man kan slappe av etter aktive dager. Med et meget profesjonelt og serviceminded personale, og frokost levert på døren – er dette førstevalget for Stavangerturen.

Funkis: Hotellet har en spennende fasade. Foto: Rasmus Hjortshøj/Eilert Smith Hotel

Fredag: Gourmetmiddag på RE-NAA

I førsteetasjen til Eilert Smith ligger Michelin-restauranten Re-Naa, som tilbyr bordsetninger med oppstart så sendt som kl. 20.00, men dette må bookes god tid i forveien. Den sene bordsetningen tillater at mor og far kan få opplevd Svein Erik Renaas kulinariske forestilling i ro og fred etter at barna har lagt seg for kvelden.

Maten er kortreist og lokalet ektefølt og intimt. Som klisjeen repeteres: Re-naa kan ikke beskrives, men må oppleves. Det er akkurat det man kan forvente av en restaurant med to stjerner i Michelin-guiden 2020.

Foto: Rasmus Hjortshøj/Eilert Smith Hotel

Lørdag: Lysefjorden med Private Cruise

En av de flotteste turene til Private Cruise må sies å være fjordcruiset til Lysefjorden og Flørli, med 40-minutters helikoptertur i området. Dette er selvfølgelig noe som må bookes god tid i forveien, slik at man er sikret plass. Dette er en perfekt dagstur med avreise fra Strandkaien i Vågen, altså i gåavstand fra Eilert Smith.

I løpet av denne uforglemmelige turen reiser du og familien innover i nasjonalromantiske Lysefjord med Barolo III (71 fot) eller Marquis (44 fot) mens kapteinen forteller om de spektakulære omgivelsene.

Dere passerer Preikestolen og ender til slutt opp i Flørli, der dere har muligheten til å blant annet utforske området eller gå opp verdens lengste tretrapp (444 trinn).

Foto: Private Cruise AS

Fra Flørli er det også pickup for helikopterturen. De arrangerer opptil to helikopterturer per dag med plass til fem gjester per tur. Flyturen går til landemerker som Månafossen, Preikestolen og Kjeragbolten. Det er en helt egen opplevelse å se disse kjente naturperlene fra luften.

Dagscruiset avslutter med en tur forbi Kjerag før dere vender snuten hjemover mot Eilert mens dere blir servert et passende sjømatmåltid.

Barolo III: Skalldyrmiddag på akterdekket til Barolo III Foto: Private Cruise AS

Om du har flyskrekk (les: helikopterskrekk) så tilbyr selvfølgelig Private Cruise andre turpakker. Alt fra et beskjedent to-timers cruise rundt Stavangers byøyer til et 3-5 dagers cruise til Bergen.

Uansett hvilken tur du velger med Private Cruise er vi sikre på at du uten tvil får en avslappende dag på fjorden, med flott natur og nye inntrykk.

Når dere er vel tilbake i Stavanger er det bare å slappe av og samle krefter, for om ikke mange timer bærer det videre på neste aktivitet.

Barolo III: Den største og mest eksklusive yachten i Stavanger. Foto: Private Cruise AS

Søndag: Guidet soloppgangstur til Preikestolen

Dette passer for deg som er sporty, morgenfugl og har barn som er 8 år eller eldre. Outdoorlife Norway omtaler dette som en av sine premium dagsturer, og det med rette – for denne turen er en opplevelse for livet.

Da vi nevnte at dette passer for deg som er morgenfugl, mener vi virkelig morgenfugl – eller natterangler. Turen starter med pickup fra Eilert Smith kl. 01.15 (mai-juli), og noe senere andre måneder.

Fra hotellet er det omlag 30 minutter med transfer til turens startpunkt. Derfra bærer det oppover i tussmørket på stier som er nylig oppgradert av Sherpaer. Med hjelp av hodelykt og nattens stillhet kan det også hende at du får øye på et og annet dyr i løpet av turen opp.

Preikestolen: Folksomt på dagtid. FOTO: Svein-Magne Tunli – tunliweb.no / CC BY-SA

Etter omtrent to og en halv times marsj når man Preikestolplatået, tidsnok til å oppleve dagens første solstråler. Med soloppgangen som utsikt blir det tid til både snacks og bilder før turen bærer ned igjen til en inkludert lunsj/frokost på Preikestolen Fjellstue.

Stavanger er en spennende matby med mange gode restauranter og kort vei til naturen.

Vi håper du får en fin helg i Oljehovedstaden!


Tips oss gjerne om spennende aktiviteter og hoteller i Norge på redaksjon@alltidfredag.no!


Alltidfredag.no er et uavhengig livsstilsmagasin, og har ingen kommersielle samarbeid med noen av de ovennevnte bedriftene. Alltidfredag.no kan ikke ta i mot bookinger eller svare på spørsmål om hoteller i Norge, aktiviteter eller utflukter for weekend-reiser i Norge.


Del saken med noen som trenger det!