Vision of the fjords på havet. Foto: Sverre Hjørnevik/Flåm AS
Foto: Sverre Hjørnevik/Flåm AS

Vision of The Fjords: Miljøvennlig cruise i Hardanger

Fra og med 19. juni 2020 kan du for første gang være med på et helt nytt sightseeingkonsept i Hardanger.


The Fjords DA lanserer i sommer et helt nytt konsept på Sørfjorden i Hardanger – Fjord Cruise Hardanger. Det flotte hybridfartøyet Vision of The Fjords vil ta opplevelseslystne turister med på en bærekraftig sightseeingtur i vakre Hardanger. Opplev et av Norges vakreste steder helt uten støy, vibrasjoner og eksos.

Båten vil, fra 19. juni, ha tre daglige avganger i hver retning mellom Lofthus og Odda, med tilbud om å gå av og på båten underveis slik at man kan bli kjent med bygdene langs fjorden.

I kaféen ombord kan man få kjøpt smørbrød, kaffe og bakverk, samt lokalprodusert sider, øl og juice. I kombinasjon med fjordcruiset kan man bestille omvisning på flere av sidergårdene langs Sørfjorden for å lære mer om produksjon og lokalhistorie, og ikke minst smake på Norges svar på Champagne. Alternativt kan du besøke Agatunet, Norges best bevarte klyngetun, datert tilbake til 1220.

Foto: Sverre Hjørnevik/ Flåm AS

Hybridfartøyet Vision of The Fjords representerte en helt ny standard innen skipsdesign og teknologi da den kom i 2016. Den universelle utformingen lar passasjerene bevege seg mellom de ulike planene, vinduer fra gulv til tak gir eksepsjonell utsikt, og gangveiene på utsiden av båten minner om stiene som snor seg oppover bratte vestlandsfjell. Fartøyet har vunnet flere høythengende priser, blant annet ble det kåret til “Ship of The Year” i 2016.


Del saken med noen som trenger det!