Enkelt: Setter du av en ettermiddag, kan du raskt lage deg dine egne VR-briller.

VIDEOGUIDE: Slik bygger du VR-briller for smarttelefonen

Vår videoguide viser deg hvordan du bygger en Virtual Reality-brille for under 250 kr.


MINIGUIDE – Slik setter du sammen en basic versjon av Google Cardboard

Brillene vi lager i videoklippet mangler linser, men vi viser også fram vår endelige versjon av Google Cardboard-brillen. I oppskriften under lister vi alle materialer som vi benyttet for å lage brillene.

Dette trenger du:

Google Cardboard-maler (last ned maler i PDF-format her)
Pappstykker med samlet størrelse tilsvarende tre A4-ark (Vi anbefaler at du bruker papp fra en tynn eske som f.eks skoeske).
Skalpell
Saks
Lim / dobbeltsidig teip
Linser (Vi anbefaler disse linsene fra Clas Ohlson)
Gummistrikk

Ikke nødvendig:

Elastisk bånd (Slik at brillen kan festes til hodet).
Magneter til magnetknappfunksjonen som er tilgjengelig på visse telefoner (1 stk. rund kjøleskapsmagnet og 1 stk. neodynum flatring magnet)
1 stk. fotopapir.
Borrelås (Brukes til å feste lokket der telefonen skal ligge. Kan kjøpes hos Panduro Hobby)
Tetningslist (For å gjøre brillen mer behagelig å bruke. Vi anbefaler denne.)

Slik lager du brillene:

1. Finn malene på nettsidene til Google og print de ut i full størrelse på A4-ark.
2. Klipp til papirformene.
3. Lim papirmalen på pappstykket du skal bruke, men pass på å bare bruk lim i kantene, slik at du kan fjerne papiret før du monterer alt sammen.
4. Kutt ut pappen med skalpell.
5. Fjern papiret fra pappen.
6. Print ut et  fotopapir med ansiktsformene. (Kun første side av PDF-filen fra Google). Kutt ut en av de tre formene og lim denne fast i pappstykket som sitter nærmest ansiktet. Dette er for å beskytte pappen mot svette fra pannen og neserygg.
7. Lag et noe større hull der linsene skal festes. Linsene fra Clas Ohlson er noe større enn de som Google Cardboard er designet for.
8. Fjern linsene fra holderne på ønsket måte og fest de på brillen. Vi brakk linsene av ved plastrammen og brukte lim for å feste linsene fast til brillen.
9. Brett det hele sammen og fest magnetringene på venstre side av esken. (Ikke alle telefoner er kompatible med magnetknappen).
10. Fest hodebånd eller sikkerhetsstropper  med stiftemaskin. Lim på borrelås og fest på gummistrikken slik vi viser i filmklippet over.

folkulus inni

Kjøp ferdiglaget VR-brille av papp

Den nyåpnede nettbutikken Cardboardbriller.no selger ferdiglagde VR-briller for kun 199,-. Dette settet bestilte vi i romjulen, og etter noen få arbeidsdager (les: business days) mottok vi dette i posten. Brillene kom flatpakket med alt nødvendig inkludert.

Settet fra Cardboardbriller.no: Settet inkluderte også magnetknapp og NFC-tag.
Settet fra Cardboardbriller.no: Settet inkluderte også magnetknapp og NFC-tag.

Settet inkluderte også en NFC-tag, som du kan programmere til å aktivere apper som Google Cardboard. Dette forutsetter at telefonen din har NFC-teknologi, noe av de fleste nyere android-telefoner har. Selskapet har faktisk også inkludert en gummistrikk som kan festes rundt lokket slik at mobilen sitter helt sikret. Linsene som medfølger er ikke bikonvekse, men fungerer helt greit.

Størrelseforskjell: Brillene fra Cardboardbriller.no er større enn våre, og har dermed plass til større telefon.
Størrelseforskjell: Brillene fra Cardboardbriller.no er større enn våre, og har dermed plass til større telefon.

Brillene er større enn de vi lagde, og fungerer fint om du bruker briller. På grunn av størrelsen har også brillene fra Cardboardbriller.no plass til store mobiltelefoner, men vi har ikke fått testet med modeller større enn Samsung Galaxy S5. Størrelsen gjør også at linsene sitter med et noe bredere mellomrom, noe som kan begrense synsområdet for barn eller personer med tettsittende øyne.

Om du er på jakt etter brillesett med knappfunksjon som fungerer på alle android-modeller, kan du bestille settet VR kit v1.2 fra Dodocase.com. Dette selskapet sender fra USA, og leveringstid kan komme på opptil fire uker.

Klarer du å lage Norges kuleste Cardboard-brille?

Siden Google har gitt alle frie hender til å laste ned maler og lage sine egne briller, oppfordrer vi deg til å sende inn bilder av de brillene du klarer å snekre sammen. Vi kommer til å lage en bildeserie med de absolutt tøffeste brillene, og sender en hyggelig premie til en heldig vinner. Send inn ditt bidrag på mail til redaksjon@folkepressen.no, merk emnefeltet med Pappskalle.

folkulusthrift3

Last ned maler fra Google sine nettsider

Les hvilke apper vi anbefaler.


Del saken med noen som trenger det!