KRYPTO-APP: MiraiEx gir deg kryptobørsen rett i lomma. FOTO: Alltidfredag.no
KRYPTO-APP: MiraiEx gir deg kryptobørsen rett i lomma. FOTO: Alltidfredag.no

Vår erfaring med MiraiEx


Først og fremst, denne artikkelen er ikke sponset, men vår genuine oppfattelse og erfaring av kryptoplattformen MiraiEx eller Mirai Ex.

Siden februar i 2021 har vi benyttet oss av denne plattformen for kjøp og salg av de mest populære kryptovalutaene – og dette er vår erfaring. I artikkelen kommer vi kun til å skrive navnet i ett ord, da det er den korrekte skrivemåten). Vi hadde ingen erfaring med kryptovaluta, men en grunnleggende forståelse av hva kryptovaluta er.

Hva er MiraiEx?

Det hele startet med at vi hadde lyst til å prøve ut hvordan man investerer i kryptovaluta. Et kort nettsøk ledet oss til appen MiraiEx. Vår første tanke var «Er dette svindel, eller er det legitimt?». Vi gjorde en del research, og fant ut at selskapet både er norsk, stabilt og en plattform som både banker og investorer stoler på.

Det utenlandskklingende navnet er ikke uten grunn. MiraiEx har hentet navnet fra det japanske ordet «mirai» og børsrelaterte ordet «exchange». Navnet skal symbolisere «Fremtidens Børs».

Det Oslo-baserte selskapet Mirai Technologies AS står bak plattformen. Selskapet er godt backet av investorer som Skyfall Ventures og akselleratoren The Factory. Ved å ta en liten kommisjon på 0,5% ved kjøp og salg har plattformen blitt svært populær for småsparere og oss som er forholdsvis nye til kryptovaluta.

Slik gikk det da vi lastet ned appen

I februar tok vi steget og lastet ned appen til android. Spørsmålet var bare om dette kom til å bli tungvint og avansert – etter som vi ikke hadde noe erfaring med kryptohandel.

Det startet med en liten runde med godkjenning av nettbank og innlogging med Vipps. (Dette er absolutt grønne flagg, for det skal litt til for at en nettside får lov til å integrere mot BankID og Vipps).

Etter det var vi klare til å investere i kryptovaluta. Det var veldig greit å kunne gjennomføre alt av oppsett fra mobiltelefonen og bankID på mobil.

SKJERMSKUDD: MiraiEx

Via overføring i Vipps satte vi inn et mindre beløp på MiraiEx og med noen få tastetrykk klarte vi å investere i kryptovalutaen Ethereum. Etter investering i februar 2021 har vi latt beløpet stå, og det er alltid vært en viss spenning i det å sjekke hvordan det utvikler seg. Vi har også vurdert å investere i bitcoin, men det har blitt med tanken.

Rett etter investeringen oppdaget vi at vi hadde også også en annen valuta i vår oversikt i appen. I tillegg til Ethereum (ETH) dukket det opp et mindre beløp med navnet XRP. En kort etterforskning senere forstod vi at dette var en bonus i form av kryptovalutaen Ripple (XRP).

I senere tid hadde vi råflaks med denne bonusen som kom med vårt første kjøp. Ripples verdi firedoblet seg, og i april kunne vi selge med god fortjeneste.

Lett for nybegynnere

Med fingeravtrykksinnlogging via Vipps er det enkelt å sjekke appen. Tydelige «Kjøp» og «selg» knapper nederst er det lett å investere eller selge om man ønsker å endre på porteføljen sin.

Det morsomte med at dette kommer i app-format er at det er så enkelt å sjekke hvordan investeringen utvikler seg. Det er en ekstra spenning i hverdagen, og det har mange ganger fristet å investere mer.

Vi har også vurdert å investere i bitcoin, men det har blitt med tanken. Det ser ut til at det er mulig å investere i flere valutaer enn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) og Ripple (XRP) i appen. Det finnes også ADA, DAI og LTC (som vi tipper er LiteCoin). Vi har ikke lest oss på disse, så det får bli med gjettingen.

Svingende marked

Markedet er noe volatilt, men etter vår erfaring er det mindre svingninger enn valutamarkedet, der man ofte girer opp og kan gå på større smeller. Uansett så er vi konserverative og velger å ikke investere alle sparepengene. Et standardråd er ikke investere mer enn man har råd til å tape. I vårt tilfelle har vi kun satt inn et minimalt beløp for å lage oss noen erfaringer, og kunne utarbeide denne artikkelen.

Vi har hatt flaks med vår lille investering, og dette ga absolutt mersmak.

Vi fikk en vervelenke til MiraiEx

Hvis du har lyst til å prøve deg på kryptovaluta, kan vi absolutt anbefale MiraiEx, og via denne vervelenken vil både du og vi få en bonus på opptil 200 kroner i kryptovaluta – så det er en vinn-vinn-situasjon. Trykk her for å gå til vervelenken.


Del saken med noen som trenger det!