Gjelder alle: Dette temaet trenger ikke å være flaut å snakke om! Ill.foto: Cappelen Damm

Sjarmen med tarmen – en lærerik bok alle bør få med seg

Giulia Enders sjarmerer med sin bok om tarmen og fordøyelsessystemet.


Nest etter hjernen har tarmen vår det største nervesystemet i kroppen. Organet er så komplekst at det kan ta et eple eller en banan og trylle frem energi som vi kan leve av. For at vi skal kunne gjøre en så enkel ting som å gå på do er det to nervesystemer som må samarbeide. Dessverre så er tarmen ofte undervurdert og oversett når det gjelder god tarmhelse, og hva det kan bety for oss.

«Sjarmen med tarmen» forteller hvor fantastisk tarmen vår fungerer, hva som er normalt og ikke og hvordan vi kan ta bedre vare på den. Tarmen er nøkkelen til kropp og sinn. Den har et fabelaktig ansvarsfullt, følsomt og engasjert vesen. Ubalanse i tarmen kan føre til smerter, oppblåsthet, overvekt, depresjon, allergi og alzheimer.

På en lett forståelig måte formidler Giulia Enders det nyeste innen forskning på tarmen, og gir oss en gjennomgang av matens reise gjennom fordøyelsessystemet, fra vi putter et kakestykke i munnen, til det kommer ut igjen. En utrolig interessant reise, med en rekke hendelser, forvandlinger, og omveier, som til sammen utgjør vår fordøyelse.

Giulia Enders (f. 1990) er medisiner og forsker ved Institutt for mikrobiologi i Frankfurt. Hun har fått førstepris i Science Slam i Tyskland med sitt foredrag om tarmen og har solgt 1 million bøker.

I mai kommer forfatteren til Norge, i følge forlaget Cappelen Damm.


Del saken med noen som trenger det!