Nyttige tips fra dintekstforfatter.no for deg som er jobbsøker. FOTO: G-stock Studio / Shutterstock
Nyttige tips fra dintekstforfatter.no for deg som er jobbsøker. FOTO: G-stock Studio / Shutterstock

Tre CV-tips som kraftig forbedrer dine sjanser for jobbintervju

For de aller fleste er det å lande jobben målet med en søknadsprosess. Andre derimot har et litt annet mål i tankene: De ønsker nemlig bare å lande et jobbintervju. Den veien kan virke lang.Orker du ikke å ta jobben selv? Ekspertene i Dintekstforfatter.no tilbyr profesjonell produksjon av søknadsdokumenter. Besøk nettsiden.


Avslag etter avslag gjør noe med selvtilliten til folk. Det kan være vanskelig å se lyset i enden av tunnelen når en ikke en gang blir kalt inn til intervju. Løsningen for mange er derimot enkel.

Mathias Dahl Moe, som driver Din Tekstforfatter, leverer CV-hjelp til tusenvis av nordmenn. Ved hjelp av intuitive CV-er og søknader, kan du ifølge ham øke sjansene betraktelig for å lande jobbintervjuet.

1. Minimalisme dominerer CV-landskapet

Ideen bak en CV er å levere en oppramsing av ditt liv. Arbeidserfaring, utdanning, og mer personlige erfaringer skal med. Dermed er det fort gjort å ende opp med en ganske så kraftig CV.

I dagens minimalistiske tankesett fungerer dette dessverre særdeles dårlig. Den hektiske hverdagen gjør dessuten at arbeidsgivere helst skal kunne skanne over din CV i løpet av ett minutt, for deretter å kjenne deg godt.

Det er viktig å ta fatt på jobbjakten med selvitillit. FOTO: Shutterstock.com
Det er viktig å ta fatt på jobbjakten med selvtillit. FOTO: Shutterstock.com

Dersom du skal lykkes med din CV i 2020, bør du gjøre den så enkel som mulig.

Dette er selvfølgelig med forbehold om at du får med nok informasjon om deg selv. Innen mange bransjer kan det anbefales å holde seg til 1 side. Dette gjelder derimot ikke alle naturligvis.

2. Struktur og skannbarhet

Ikke bare skal CV-en være enkel, men den må også være godt strukturert. Det finnes mange gode CV-maler på nett i dag. Fellesnevneren er en struktur som gjør CV-en enkel å lese gjennom.

Det er her ideen om skannbarhet kommer inn. Jo enklere det er for arbeidsgiver å skanne gjennom CV-en, jo høyere er sjansen for at de får et godt inntrykk av deg den korte tiden de leser CV-en.

De fleste CV-er går i søppeldunken om de ikke kan skannes gjennom godt på ett minutt.

Selve designet og strukturen kan og bør være forskjellig basert på stillingen.

3. Fokuser på stillingsutlysningen

De aller fleste har en generell CV liggende. Denne bør derimot kun fungere som en mal – ikke brukes til å søke hver eneste stilling. Du har nemlig mye å tjene på å skreddersy CV-en opp mot stillingsutlysningen.

Gode søknadsdokumenter er inngangsbilletten til jobbintervjuet. FOTO: G-stock Studios / Shutterstock.com
Gode søknadsdokumenter er inngangsbilletten til jobbintervjuet. FOTO: G-stock Studios / Shutterstock.com

Dette kan høres slitsomt ut, spesielt dersom du har søkt 50+ jobber den siste måneden. Allikevel vil dette kunne gi enorm avkastning. Bruk språket til arbeidsgiver, og fremhev egenskaper de ser etter!

Skreddersy CV-en din til å bli en respons til stillingsutlysningen.

Når du sender CV og søknad til arbeidsgiver, svarer du på deres stillingsutlysning. Fokuser derfor på å forme en CV som faktisk svarer til det arbeidsgiveren har utlyst.

Ta fatt på jobbjakten med selvtillit!

Jobbjakten blir etter hvert skuffelse etter skuffelse dersom en ikke en gang blir kalt inn til intervju. Det er på tide å ta fatt på jobbjakten med ny CV og en god dose selvtillit!

Ikke overtenk CV-en – det er kun en kort presentasjon av deg selv. Undervurder den heller ikke, for den er i de fleste yrker inngangsbilletten til en av de viktigste samtalene i ditt liv!


Hvis du vil ha flere jobbsøkertips kan du ta en titt på bloggnettsidene til CV- og søknadsekspertene i dintekstforfatter.no. Her legger de ut artikler med blant annet CV-tips og veiledninger for jobbsøkere.


Alltidfredag.no er et uavhengig livsstilsmagasin, og har ingen kommersielle samarbeid med noen av de ovennevnte bedriftene. Alltidfredag.no kan ikke ta i mot bookinger eller svare på spørsmål om hoteller i Norge, aktiviteter eller utflukter for weekend-reiser i Norge.

Les mer om Alltidfredag.no


Del saken med noen som trenger det!