Ok, kanskje ikke en flashy gullbil er en vanlig konfgave, men den var veldig kul da. FOTO: More Than Production/Shutterstock
Ok, kanskje ikke en flashy gullbil er en vanlig konfgave, men den var veldig kul da. FOTO: More Than Production/Shutterstock

Tips til fine konfirmasjonsgaver i 2021

Skal du i konfirmasjon men strever med å finne den riktige gaven? Vi har noen hete gaveideer som kan gi deg litt inspirasjon.


Airpods Pro

Dette er noe mange unge (og gamle) ønsker seg. God lyd, ingen ledning, trådløs lading, veldig trendy. Har kiden iPhone, er dette øretelefonene som gjelder.

Fondssparing/ASK-konto

Å spare i aksjer eller fond kan bli fruktbart etter hvert. Gi ungdommen et lynkurs i hvordan dette kan brukes, så vil hun kanskje etter hvert bli litt av en investor.

iPad Pro

Kul og dyr gadget som er kraftigere enn mange PCer. Det følger med en liten penn, så er konfirmanten glad i å tegne eller skrive, kan dette være et kjærkomment hjelpemiddel.

Båt

Hvem vil vel ikke ha en båt? Enten om det er en 18 fots RIB eller en oppblåsbar kano vil nye muligheter åpne seg. Eventuelt kan man gi kurs til båtførerprøven.

Reiser/Opplevelser

Kokkekurs, pianotimer, fallskjermhopp, rafting, snorkling, hvalsafari, tretopphytte – vi nevner i fleng. Her er det masse gøy å finne på! Skap et minne for livet.

Spa/massasje

Selvpleie er godt for å få slappet ordentlig av, og hvorfor ikke gi en gave som bidrar til at dette kan nytes i behagelige omgivelser. Dette er også noe man kan være med på selv, sammen med den heldige mottaker.

Bøker

Det finnes mange fine bøker som snakker direkte til ungdommen og møter de der de er i livet. Vi kan for eksempel nevne Til ungdommen av Linn Skåber, Følg med nå av Trygve Skaug (Lyrikk for ungdom), og Lykke til av Tegnehanne.

Kamera

Et godt kamera er en trygg gave å gi. Dette er noe som både er fint å få i gave nå, men er også et hjelpemiddel til å bevare gode opplevelser i lang tid fremover.

En populær konfirmasjonsgave. FOTO: Natasha B/Shutterstock

Bunad

En klassiker, men den må med i listen. Det er mange som ønsker seg bunad i konfirmasjonsgave, og det er kanskje noe man helst får av foreldre eller besteforeldre. Vet du at konfirmanten kommer til å få bunad kan du kanskje bidra med bunadssølv eller en kniv som hører til den spesifikke bunaden.

Soundboks (3. generasjon)

Høyttaleren alle ungdommer drømmer om. Stor, dyr og tung, men med fantastisk lyd. Denne er garantert en partybooster.

Vil du heller ha tips til hva du ikke skal gi i gave? Kanskje litt rart, men her er i så fall listen du bør lese.


Del saken med noen som trenger det!