Stokke Tripp Trapp i tre farger. FOTO: Gilbert Borgen-Veland / Alltidfredag.no
Stokke Tripp Trapp i tre farger. FOTO: Gilbert Borgen-Veland / Alltidfredag.no

Stokke Tripp Trapp – Er det verdt pengene?

Stokke Tripp Trapp er en klassiker og er å finne rundt middagsbordet til mange småbarnsfamilier. Koster den mer enn den er verdt, eller har stolen fortjent sin plassering i toppsjiktet av barnestoler?


I artikkelserien “Er det verdt pengene?” går vi gjennom den funksjonelle og estetiske verdien til forskjellige eksklusive merkevarer, samt produksjonskvaliteten. Betaler du kun for merkenavnet, eller får du også kvalitet på kjøpet? Vi gir deg svaret!


Stokke er kjent for barnemøbler av høy kvalitet, som barnestoler, vogner og bæreseler. Kanskje mest kjent er Tripp Trapp Stolen, designet av Peter Opsvik, som kom i 1972. Dette var det første barneproduktet Stokke lanserte, og den ble designet slik at den kunne vokse med barnet.

Stokke AS ble etablert i Ålesund i 1932, og startet med å produsere busseter og møbler for voksne. Tripp Trapp Stolen ble presentert på en messe i 1972, men bransjen viste liten interesse for denne. Det var først da NRK lagde et program om møbelindustrien på Sunnmøre at etterspørselen steg, både i Norge og internasjonalt. Etter suksessen med Tripp Trapp inkluderte Stokke flere barnemøbler i sin kolleksjon. Siden 2006 har Stokke utelukkende satset på møbler og utstyr til barn. Selskapet var familieeid og drevet av Stokkefamilien frem til 2014, da det ble kjøpt av Sør-Koreanske NXMH. Stolen er å finne på flere kunstmuseer, og i 2016 passerte de 10 millioner solgte eksemplarer verden over.

annonse:

Familiefavoritt

Stokke er en av Norges mest anerkjente produsenter av barnevarer, og nybakte foreldre som tråkker fornøyde rundt med en Stokke Trailz barnevogn er ikke et sjeldent syn. Stokke Tripp Trapp har lenge vært en favoritt ved middagsbordet, spesielt siden barnet kan sitte sammen med resten av familien helt fra det blir født. Både nyfødtsetet, og babysetet kjøpes som separate sett, og festes enkelt på stolen.

Stokke Tripp Trapp er en klassiker, og med god grunn. Med nyfødtsete, babysete, samt flere justeringsmuligheter, har stolen brukstid fra barnet er nyfødt til det kan sitte på en vanlig kjøkkenstol. En av hovedvisjonene til Stokke er god kontakt mellom barn og forelder, og de mener generelt at jo høyere jo bedre. Stolen tåler fint en belastning på 110 kg, så om du trenger en hvil kan du sannsynligvis sette deg ned på ditt barns Tripp Trapp uten at den tar noen skade av det. Med nyfødtsetet og babysetet følger det med to forlengerskinner som skal festes bakerst på stolbena. Dette for at stolen ikke skal velte bakover om barnet sparker fra i bordkanten.

Er den verdt pengene?

Stokke Tripp Trapp kommer i mange farger og tresorter, så du finner sannsynligvis en stol som kan stå i stil med resten av interiøret hjemme. Barnet kommer opp i en høyde som passer de fleste spisebord, og stolen er trygg og solid. Det finnes mange gode barnestoler på markedet, men Stokke Tripp Trapp fortjener sin gode plassering i toppsjiktet. Prisen er ikke overdrevent høy – stolen kan brukes i mange år sammenlignet med mange andre barnestoler, selv om ektrautstyr som nyfødtsetet og babybøylen koster litt. Den lange brukstiden og materialkvaliteten gjør Stokke Tripp Trapp absolutt verdt investeringen.


Del saken med noen som trenger det!