EPIC ADVENTURES: Jørn Bjørn reiser verden rundt

Han har skatet i Nord-Korea, blitt knivstukket i Kamerun og sittet i fengsel i Burkina Faso.


148 shares

Fra besøk ved undervannspostkontoret i Vanuatu til gratistur på verdens lengste godstog gjennom Mauritania, så har Jørn Bjørn fra Finnøy utenfor Stavanger gjort det aller meste. Fyren i slutten av tjueårene ser ut som Neil Patrick Harris (les: Barney Stinson fra HIMYM) under alt skjegget, og har så og si vært på reisefot helt siden han ble ferdig med høyere utdanning. De aller fleste reisene hans er godt dokumentert på Instagram og gjennom hans egen blogg. Den siste reisen startet mot slutten av sommeren i fjor og varte fram til i går. Vi har gleden av å kunne dele  litt fra eventyret hans med dere. Alle bilder er hentet fra Instagram eller Facebook, og gjengitt med tillatelse fra Jørn Bjørn

Du har kanskje sett på ham i media i fjor sommer, da han ble middels kjent for å skate Norge på tvers. Har du ikke sett videoreportasjen i Adressavisa, så sjekk den ut her. Uansett er dette absolutt en spennende fyr å følge med på.

Jørn Bjørn Augestad (én av to med denne fornavnskomboen i Norge), sitter sjeldent stille, og siden august i fjor har han reist non-stop verden rundt. Vi har forsøkt å henge med så godt vi kan når vi skal gjennomgå alt noe av han har gjort i løpet av dette året. På bloggen hans finner du mye mer utfyllende fortelling og flere bilder. Bilder finner du også på Instagrammen til Jørn Bjørn.

Se flere bilder på Instagram: @jornbjorn

 

Lørdag 26. september

Vi hopper rett inn i dag 34, der Jørn Bjørn har vært på reise en drøy måned. I løpet av denne perioden har han rukket å å besøke både Australia, Salomon Øyene og deltatt på feiring av av Papa New Guineas nasjonaldag. I bildeteksten forteller han om at fikk heldigvis sitte på med en lokal pilot i hans private fly.

 


Søndag 27. september

Dagen etter la han ut bilde fra at han besøker et undervannspostkontor i marint naturreservat ved Hideway Island. Dette er verdens eneste undervannspostkontor, og ligger hele tre meter under vann. Besøkende kan poste “vanntette” kort til venner og familie i kontorets åpningstid, som forøvrig markeres ved et flagg på overflaten. Les mer om naturreservatet og postkontoret her.

Day 35: posted some cards at the underwater post office in #HideawayIsland #Vanuatu

Et bilde publisert av Jørn Bjørn Augestad (@jornbjorn)


 

Fredag 2. oktober

En drøy uke senere befinner Jørn Bjørn seg i Tuvalu, et av verdens minste land. Landet består av bebodde ni øyer, hvorav seks er korallatoller og kun tre er faktiske øyer. Landet tjener nesten 33 millioner kroner årlig gjennom eierskapet av domenenavnet .tv.  Kaching!


 

Mandag 19. oktober

Day 59: White boys trying to learn the traditional Maori Haka dance #fail #haka #taheke #Straytravel

Et bilde publisert av Jørn Bjørn Augestad (@jornbjorn)


 

Tirsdag 10. november

Day 81: Borrowed a motorbike to cruise around in Auckland City #Harbourbridge #Auckland #NewZealand

Et bilde publisert av Jørn Bjørn Augestad (@jornbjorn)


 

Fredag 13. november

Dag 83: Ute å fiska opp massive humrar fra teinene! #dåblirdetfest

Et bilde publisert av Jørn Bjørn Augestad (@jornbjorn)


 

Lørdag 12. desember

 

Day 111: Successfully hitchhiked through Northern Israel #hitchhikersguidetohitchhiking

Et bilde publisert av Jørn Bjørn Augestad (@jornbjorn)


 

Onsdag 16. desember


 

Onsdag 30. desember

Etter å ha tilbrakt julen hjemme med familien bar det rett videre til Hviterussland. Sjekk ut Instagram for å se hvordan han feiret nyttårsaften.


 

Søndag 21. januar


 

Onsdag 3. februar


 

Torsdag 18. februar


 

Skuddårsdagen mandag 29. februar


 

Fredag 25. mars 2016


 

Fengsel i Burkina Faso

Etter noen dager facebook-silence fra Jørn Bjørn, så dukket denne posten opp på wallen hans:

Skjermdump: Facebook.com
Skjermdump: Facebook.com

OVERSETTELSE:

Endelig fri! Min venn Jørn Bjørn og jeg tilbrakte akkurat de siste fem dagene (Påskeferien) i fengsel her i Bobo-Dioulasso, Burkina Faso fordi vi reiser uten våre originale pass. Vi hadde fotokopier, fordi passene våre er på den Ghanesiske amabassaden i påvventa av visa-godkjenning. Vi har opplevd en politikorrupsjon, å bli skreket til, fornedret og nedverdighet. Opprinnelig hadde vi ikke gjort noe ulovlig, men politiet kunne ikke finne ut av hvor vi bodde, så de førte oss til politiasjonen som plutselig ble hjemmet vårt i fem dager. Vi måtte gå i lenkerekke med de andre fangene, måtte registrere fingeravtrykk og tatt mugshots av, samt gjennomgå rettergang med jury. Ingen ga oss noe informasjon, og kontakt med noen utenfor var forbudt. 

På den positive siden fikk vi campe gratis under noen mangotrær, med fri tilgang til gratis mango. Noen av måltidene våre var gratis, og da vi slapp ut fikk vi gratis togtur på første klasse tilbake til Ouagadougou. En politimann ga oss lov til å skrive et brev til våre fantastiske belgiske venner på herberget hvor vi skulle bo. De hjalp oss ut av fengselet og ga oss flotte gaver i form av mat og besøk. Takk jenter! Dere er de beste! Vi er i dyp gjeld til dere!

 

 

 

 

I en melding bekrefter Jørn Bjørn fengselsoppholdet og forteller at politiet ønsket 10 euro som bestikkelse eller at de ble med ham til stasjonen. Gutta valgte det siste siden de mente at de ikke hadde gjort noe galt. Det resulterte i at de ble sperret inne i fem i dager.


Torsdag 28. april

Day 269: Got a fisherman to take us out on the Niger river to check out the hippos in #Niamey #Niger

Et bilde publisert av Jørn Bjørn Augestad (@jornbjorn)


 

Grunnlovsdagen – Tirsdag 17. mai

Dette var den store ulykkesdagen hvor han ble frastjålet verdisakene og testet positivt for malaria.


 

Mandag 20. juni

Day 347: Had some bloody fun after slaughtering our own meat #Lobito #bloodshower #Angola #vikingsacrossafrica

Et bilde publisert av Jørn Bjørn Augestad (@jornbjorn)


Dette var bare noen få av bildene han har delt på sosiale medier i løpet av denne utrolige reisen. Ta en titt på bloggen hans, youtubekanalen og instagrammen hans for å se flere historier og bilder. 

Gjør du noe kult eller unikt – Skriv til redaksjon@folkepressen.no!


Del saken med noen som trenger det!

148 shares