Lyst til å prøve noe nytt på kakefronten? Da kan vi anbefale polentakake med sitron, en italiensk kake
med frisk og noe syrlig smak. En enkel og rask kake å lage hvis du skulle få uventet besøk.
Kaken kan serveres lunken med et lite dryss melis på toppen. Ekstra deilig blir det med
sesongens bær, lettpisket krem eller god vaniljeis til.
Ingredienser:
250 g smør
250 ml sukker
3 egg
150 g polenta(maismel)
175 g malte mandler
Saft og skall av to sitroner
1 ts bakepulver
En klype salt
Slik gjør du:
Varm ovnen til 160 °C. Smør en springform(Ø 25 cm), eller kle den med bakepapir.
Monter K-spaden (om du bruker Kenwood kjøkkenmaskin), ha egg og sukker i bollen. Bland
godt på middels hastighet. Ha i resten av ingrediensene. Miks til du har en jevn og glatt
deig.
Hell deigen over i en springform. Stekes i rundt 45 minutter til den har hevet seg litt og er
gyllen. Dersom du synes den blir for brun på toppen underveis, kan du dekke den til med
aluminiumsfolie. Ta kaken ut av ovnen, og la den avkjøle litt før servering.
Strø over litt melis og server. Eller spis den selv.