Tiden strekker ikke alltid til, og noen ganger må vi ty til hasteløsninger. Men dette trenger ikke alltid å være noe negativt! Her kommer oppskriften på et brød som både smaker godt og bakes på null komma svisj!
Lørdag morgen og frokost-tid. Men hva er dette? du har ikke brød i hus! Ai ai, krise! Det er jo et must i de fleste norske hjem at det serveres brød til frokost, så hva gjør man da når man står på kjøkkenet med kun en to dager gammel skalk i hånda? Barna er sultne og ektefellen likeså. Du baker et hurtigbrød så klart! Et brød det tar ti minutter å skrape sammen, og ca en halvtime å steke!
Her er det du trenger:
10 dl mel
1 ts salt
4 ts bakepulver
5 dl kaldt vann
6 ss olje
evt. en -to never korn eller havregryn

Og her er det du må gjøre:
Bland det tørre sammen i en bolle. Bland vann og olje i en annen bolle. Hell vannet og oljen oppi melblandingen og miks alt godt. Sleng deigen oppi en brødform (enten smurt eller ikledd bakepapir), og stek i 30 – 35 minutter i forvarmet ovn på ca. 200 grader. Avkjøl på rist.

Mmm, så godt! Smaker nesten som scones! Prøv først å lage et helt ordinært brød, som denne oppskriften gir, så kan du avansere etterhvert med nøtter, honning, rosiner, eller andre ting som setter god smak på brødet.
Lykke til!