Det beste brødet er det du lager selv. Dette smaker litt som scones, og går kjempefort å lage!

Oppskrift: Hurtigbrød for familier på farten

Trenger du brød akkurat NÅ? Er ungene sultne på brødmat? Da er det ingen tid å miste. Prøv vårt hurtigbrød!


Tiden strekker ikke alltid til, og noen ganger må vi ty til hasteløsninger. Men dette trenger ikke alltid å være noe negativt! Her kommer oppskriften på et brød som både smaker godt og bakes på null komma svisj!

Lørdag morgen og frokost-tid. Men hva er dette? du har ikke brød i hus! Ai ai, krise! Det er jo et must i de fleste norske hjem at det serveres brød til frokost, så hva gjør man da når man står på kjøkkenet med kun en to dager gammel skalk i hånda? Barna er sultne og ektefellen likeså. Du baker et hurtigbrød så klart! Et brød det tar ti minutter å skrape sammen, og ca en halvtime å steke!

Her er det du trenger:

10 dl mel

1 ts salt

4 ts bakepulver

5 dl kaldt vann

6 ss olje

evt. en -to never korn eller havregryn

Tilsett for eksempel honning, havregryn eller frø, så blir det litt saftigere og litt sunnere.

Og her er det du må gjøre:

Bland det tørre sammen i en bolle. Bland vann og olje i en annen bolle. Hell vannet og oljen oppi melblandingen og miks alt godt. Sleng deigen oppi en brødform (enten smurt eller ikledd bakepapir), og stek i 30 – 35 minutter i forvarmet ovn på ca. 200 grader. Avkjøl på rist.

Nam nam, ferskt brød med godt pålegg!

Mmm, så godt! Smaker nesten som scones! Prøv først å lage et helt ordinært brød, som denne oppskriften gir, så kan du avansere etterhvert med nøtter, honning, rosiner, eller andre ting som setter god smak på brødet.

Lykke til!


Del saken med noen som trenger det!