For barn: Det er vel ikke helt greit at voksne leker i ballrom. Synd men sant. Ill.foto: Jordi Payà/Flickr

Ti ting barn kan gjøre, men ikke du

Av og til kan det være fristende å oppføre seg som barn, men ikke alt er like godtatt at man gjør som voksen.


Kevin og Bamse: Introduserer du kosebamsen din for folk du møter, kan det kanskje virke litt rart. Ill.foto: artur84/Free digital photos
Kevin og Nalle: Introduserer du kosebamsen din for folk du møter, kan det kanskje virke litt rart. Ill.foto: artur84/Free digital photos

 

1. Hylgråte på butikken og slenge deg på bakken, fordi du ikke får sjokolademelk OG bolle.”Men jeg VIL ha det!! Du er den dummeste i heeele verden! Buhuu” – Georg, 30 år.

2. Grise mat over hele fjeset på restaurant. Spaghettisaus i håret og melkebart er ikke like sjarmerende på en 25-åring som på en 3-åring, eller?

3. Si hva du mener om hvem som helst. “Hvorfor har du så stor nese?”, “Mamma, se! Den mannen er tjukk og går rart!”, “Mona, du har bart!”. Dette kan virke sårende for den det går utover, spesielt dersom det kommer fra en voksen og ikke et barn.

4. Gi stolt bort tegninger du selv har tegnet. Er du barn eller kunstner er dette helt greit. Er du derimot ingen av delene, og er ikke tegningen spesielt vakker heller, er dette ikke helt ok. Dette gjelder også visse typer hjemmelagde julegaver.

Se hva jeg har laget!  Ill.foto: Michael Coghlan
Se hva jeg har laget! Ill.foto: Michael Coghlan

 

 

 

 

 

 

 

5. Fortelle stolt ting du har klart selv. “Se Roar, jeg programmerte dette helt selv!”, “Hei, Wenche! Se hvor fint jeg kuttet løken uten hjelp!“. Kan virke litt merkelig (og litt trist) at en voksen mann/kvinne må bevise sine evner på denne måten, mens hos barn er dette helt ok. De får til og med skryt av å si sånne ting.

6. Løpe overalt, uansett hvor du skal. Skal du på do – løp dit! Ringer det på, og du skal åpne døren – løp dit! Som voksen er det bestemt at du må gå rolig og behersket, dersom du ikke har det meget travelt eller trener.

Jaa! Frihet! Løpeløpeløpe! Ill.foto: Stockimages/Free digital photos
FRIIHET! Løpeløpeløpe! Ill.foto: Stockimages/Free digital photos

 

 

 

 

 

 

 

7. Holde hender med folk du går sammen med. Barn som tar hånda til personen som går ved siden av dem er søtt. Men som voksen, å plutselig leie personen ved siden av (dersom det ikke er kjæresten din) er vel ikke helt innafor.

8. Gå i kjeledress – dessverre! Kjeledress eller parkdress er både enkel å ta av og på, behagelig å gå i, og holder godt på varmen! Hvorfor skal ikke voksne også kunne gå i det til vanlig? Ikke vet vi, men det er i hvert fall et sjeldent syn på voksne til hverdags (bortsett fra på folk som jobber ute).

Er du en kjeledressperson? Sjekk ut denne noe spesielle drakten!

9. Ta venner og bekjente i ansiktet uten annen grunn enn at du vil ta på dem. Barn planter hendene sine mange steder i løpet av en dag, og har du barn selv, eller jobber du med barn har du sikkert opplevd å få små barnehender i fjeset flere ganger. En merkelig gest kanskje, men den hadde vært enda merkeligere hvis personen som tok deg i ansiktet hadde vært 51 år gammel.

Tullete voksne er ikke alltid morsomme  Ill.foto: Stockimages/Free digital photos
Voksne må tulle på andre måter enn barn. Ill.foto: Stockimages/Free digital photos

 

 

 

 

 

 

 

10. Være nøye med alderen din. “Hvor gammel er du da?” “Jeg er 35  og et halvt.” Ok, det er kanskje riktig, men voksne skal liksom ikke huske helt hvor gamle de er, og må gjerne tenke seg om litt først. Når man har nådd en viss alder er man ikke stolt av alderen sin lenger, da ønsker man gjerne at man var yngre enn man er.

Har du barn eller kjenner du noen barn – ta en titt på denne listen over gode barnebøker!


Del saken med noen som trenger det!