Happiness: Coca-Cola står bak mange av de mest innovative kampanjene vi har sett. Foto: Coca-Cola

LISTE: Tidenes morsomste brusautomater

Ville du gjennomført et Bond-oppdrag for en gratis cola? Hva med å danse eller synge seg til gratis brus? Her er videoklipp av de mest utrolige cola-automatene.


Drikkemaskiner har kommet langt i løpet av de siste årene. For ikke å bli utkonkurrert av brusdispensere, bruker moderne salgsautomater kreativ, nyskapende teknologi for å underholde, engasjere og forfriske kundene sammen med drikken. Her er noen eksempler på interaktive Coca-Cola salgsautomater fra rundt om i verden:

1. Gleden treffer

I 2010 leverte denne spesielle Coca-Cola-maskinen ‘doser’ av glede – alt fra friske blomster til pizza – til studenter på et universitetsområde i New York. Videoen ble en hit som spredte seg raskt og inspirerte en rekke lignende stunts rundt om i verden.


2. Mitt navn er Zero. Coke Zero. (Dette er vår favoritt)

Coke Zero utfordret togpassasjerer i Antwerp, Belgia, til å “sette sin indre 007 fri”, og vinne eksklusive billetter til James Bond-filmen Skyfall. Men billettene var ikke gratis. De reisende måtte gå den ekstra milen, og gjennomføre en serie Bond-aktige utfordringer på under 70 sekunder.


3. Dans!

Denne maskinen i Sør-Korea lokket folk til å etterligne dansebevegelsene til det populære bandet 2 PM. Ved hjelp av Microsoft Kinect-teknologi registrerte maskinen dansernes trinn. Jo flere bevegelser de kopierte riktig, jo mer Coca-Cola leverte maskinen.


4. Små verdensmaskiner
High-tech salgsautomater på kjøpesentre i Lahore, Pakistan og New Delhi, India – to byer adskilt av kun 325 engelske mil, men tilsynelatende flere verdener fra hverandre etter flere tiår med politisk spenning – inviterte shoppere til å sette til side ulikhetene sine, og dele et felles øyeblikk over en Coca-Cola.


Les også: De skumleste kortfilmene på youtube


5. Klemmer = Glede

Salgsautomater trenger også kjærlighet. Denne automaten på nasjonaluniversitetet i Singapore var programmert til å dele ut Coke når noen ga den en klem. I samme ånd aksepterte en spesialmaskin i Puerto Rico smil som valuta, og premierte forbrukere som delte sitt sprudlende humør med en iskald Coca-Cola. Ta en titt.


6. Tid for sang

Lag julestemning, note for note. Denne morsomme maskinen premierte mange studenter ved Det kongelige teknologiske institutt i Stockholm i Sverige med en brus når de sang sin favorittjulesang.


7. Hei kamerat, trenger du skyss?
For å feire den internasjonale vennedagen, installerte Coca-Cola i Argentina denne 12 fot høye salgsautomaten, som bare kunne nås ved hjelp av en venn. Venner som gjennomførte oppgaven mottak ikke bare en, men to, Coca-Cola.


8. Roser er (Cola)røde
På Valentine’s Day i 2012 ga denne maskinen Coca-Cola til par i et kjøpesenter i Istanbul, Tyrkia, som demonstrerte sin kjærlighet for hverandre gjennom en klem eller et kyss.


9. Gå for gull – Verdens største maskin?

For å feire OL 2012 i London, tilbød denne gigantiske salgsautomaten en Coca-Cola til Storbritannia.


Les også: Verdens kuleste katt


10. Resirkuler glede

I løpet av uken som ledet frem til Earth Hour 2012, fant Coca-Cola i Singapore en nyskapende måte å forbedre panteandelen i landet. Forbrukere som pantet de tomme drikkeflaskene sine ble belønnet med gaver som friske blomster og Coca-Cola t-skjorter, vesker og luer, laget av resirkulerte plastflasker.


11. Kjøp en Coca-Cola til verden
Google gikk samme med Coca-Cola for et unikt reklameeksperiment: Å gjenskape merkets ikoniske “Hilltop”-reklame fra 1970-tallet ved hjelp av moderne teknologi. Forbrukerne kunne bokstavelig talt “kjøpe verden en Coca-Cola” ved å sende en fremmed i et fjerntliggende land en drikke ved hjelp av en mobil app knyttet til bestemte salgsautomater.


Les også: Facebook-gruppe fikk Urge relansert i USA


Del saken med noen som trenger det!