Søstre er gode å ha! ill.foto: Donny Ray Jones/Flickr

10 ting søstre kjenner seg igjen i

En søster er en liten bit av barndommen som aldri kan gå tapt - M.C. Garretty


1 – Dokø og kaldt vann i dusjen. Konstant okkupasjon av bad grunnet egentid og personlig pleie, er kanskje det mest irriterende ved å vokse opp med søstre. Hver dag er det om å gjøre å kapre dusjen først, slik at man kan stå lenge og kose seg i varmt vann. Resterende familiemedlemmer må ta til takke med en runde med enkel innsåping av armhuler og desperat parfymering.

2 – Ja, en jente på badet er ofte synonymt med venting. TO jenter på badet, derimot – det er bare å glemme at man må tisse med en gang, for de kommer ikke ut på en stund. To tenåringsjenter som låser seg inne på badet er det koseligste i verden – for de to det gjelder så klart. Dette er en slags hemmelig klubb, der jentene kan prøve ut “outfits”, sminke, nye hårfrisyrer, synge mens de ser på seg selv i speilet, gå på do (Å gå på do sammen er en skill jenter ikke vokser fra seg), og selvfølgelig å snakke om hemmelige ting, som hva som skjedde på den og den festen, hvem som er bitchest i klassen, og hvem som er diggest. Og dette kan bare gjøres innelåst på do.

3 – Tyvlåne klær. En risky affære om du ikke har en supersnill søster. Snike verdens kuleste klesplagg ut av søsterens skap, ta det på, og usett gå på skolen/fest med det – det er ikke bare bare. Et ganske så alvorlig lovbrudd på husets uskrevne regler er det faktisk, og blir du tatt? Ja, da kan du vente deg! Da planlegges en grusom hevn inne på naborommet.

4 – Byttelåne klær. Ikke stjele, men bli enige om et gjensidig lån – det er en mye bedre idé med ganske likt resultat. Plutselig har dere begge muligheten til å få dobbelt så stor garderobe – o’ glede! Dette forutsetter selvfølgelig tilnærmet lik størrelse på søstrene.

5 – Krangling. Så busta fyker, gjerne med lugging, biting og skjellsord inkludert. Ikke noe gøy, men kanskje nødvendig av og til. Men det er heldigvis ingen fare for varige mén – søstre blir jo alltid venner igjen, bare se på Anna og Elsa.

6 – Lekekamerat. En søster er alltid der, og er man liten og ensom, og ikke har noen å leke med – har man en allikevel. Selv om det kanskje ender i hylgråt, bitemerker og avrevne hårdotter.

7 – Foreldrehjelp. “Du bør sende en melding til mamma nå, hun har ikke hørt fra deg på lenge og tror det verste…”, eller “Mamma er lei seg for krangelen deres ista, kan du ikke ringe henne og si unnskyld?” , eller “Pappa nevnte akkurat at han ønsker seg en sag til jul! Værsågod for gavetips”.

8 – Blikk. Når søstre ser på hverandre betyr blikket som oftest noe. At noe er teit, kult, morsomt, too much, flaut, “hørte du hva han akkurat sa?”, “Ja, shit, er det mulig!”. Du tenker kanskje at du har det sånn med din beste venninne også, og det stemmer sikkert det – mennesker man kjenner veldig godt er lette å lese.

9 – Intern humor. Veldig irriterende og uforståelig for alle utenfor, men hilarious for dere. F.eks. pappa sier “… også gav han meg den halvdelen med mest flesk på!”. Kniiiis, fniiiis, “fleeesk!” Hahaha!, ofte er sånne ting etterfulgt av en slags halvferdig historie, à la denne: “Husker du han derre…?”  “Jaa, omg! haha” “herregud, han bare shaka løs, og vi bare Whaaaat!”.

10 – Sist, men absolutt ikke dårligste punkt, snarere tvert imot – en søster er alltid der. ALLTID! Dere trenger ikke å pynte dere for hverandre eller gjøre dere til for hverandre, for dere har kjent hverandre forever, og vil alltid godta og forstå, no matter what. The end! (fortvil ikke brødre, det kommer en til dere også).


Del saken med noen som trenger det!