Vil du glede et barn, men irritere mor og far? Sjekk ut disse gavetipsene! Ill.foto: kris krüg/Flickr

10 litt irriterende bursdagsgaver til barn

Har kidsa til vennene dine bursdag? Her får du ti gavetips!


1 – Kazoo

Denne søte tingesten irriterer nok mer enn den gleder Ill.foto: Purple Slog/Flickr
Denne søte tingesten irriterer nok mer enn den gleder Ill.foto: Purple Slog/Flickr

Med Bombadilla Life – summing som en konstant bakgrunnsstøy vil ikke øresusen la vente på seg. Fullstendig stillhet er kun et vagt minne fra et annet, tidligere liv. Når poden legger seg for natten, pass for all del på å legge kazooen et sted der det er stor sjanse for at den blir tråkket på/spist av hunden/ destruert på hvilken som helst måte.

 

Er du kanskje nysgjerrig på dette finurlige instrumentet? Sjekk ut den ultravennlige Kazoo Kid!

 

2 – Musikksett med øvrige instrumenter, blant annet maracas og diverse slaginstrumenter.
For en fantastisk pakke! Tromme, tamburin, triangel, maracas, og kanskje et par rytmeegg. Hva mer trenger du for å lage en helaftens saneseopplevelse for hele familien. Lei inn en fyr som kan spille didgeridoo i tillegg, og du kan glemme å gå å legge deg.

 

3 – Bøker med lydknapper
Lyd. Det er tydeligvis et stikkord her. Bøker med såkalte lydknapper er en prima gave. Barnet vil bli overlykkelig (i hvert fall om det er under 6 år gammelt), men foreldrene klarer nok styre gleden sin. “Sproink!”, “he he he!“, “Møøøø!“, “Sluuurp!” (red. ikke Øygard-relatert), alt hundre ganger om dagen. Man kan bli smågal av mindre.

Fingermaling..Ill.foto: Nick Pelletier
Fingermaling..Ill.foto: Nick Pelletier/ Flickr

4 – Fingermaling
“Nei, se så morsomt. Preben har laget kunst på stueveggen med bare nevene – kan dette kanskje kalles en freske? Oi, nå maler han litt på seg selv. Og katten. Og bestefar..” Fingermaling kan kanskje bidra til at kids tidlig får øynene opp for kunst, men den unges kunstverk blir kanskje ikke satt like stor pris på av alle sånn i startfasen, spesielt ikke pus og bestefar.

 

5 – Ting som går i stykker fort
“Denne superfine og ultrakule spilledåsen her, som spiller alle sangene fra Frost, kommer heelt fra Sveits, så den må dere være veeeldig forsiktige med, barn!” Let it gooo, let it gooo, I can’t hold it back anymoooo…. ” KRASJ! “Buhuuu, jeg vil ha en nyyyyy! Jeg vil jeg vil jeg vil!”

 

6 – Hermepapegøye
Morsomt for hele familien i ca. to timer, morsomt for den lille i to måneder. Ikke nok med at papegøyen skal herme etter kiden – foreldre  kan altfor lett bli ofre for denne usjarmerende og gjentakende stemmeforvrideren. “Nei, Vidar! Gå på rommet ditt!” Nei, Vidar, gå på rommet ditt. “Slutt med det der!” Slutt med det der. “Vidar!” Vidar.

Søt liten sak, men ikke gi den til barn som er for storeChristopher Woodrich/ Flickr
Søt liten sak, men ikke gi den til barn som er for store Ill.foto: Christopher Woodrich/ Flickr

7 – Ting som ikke kan byttes
Oj, se på den du! Var ikke det en fin.. eh… dukke – ting? Nei, den var ikke fin? Ok, kanskje vi kan bytte den i noe litt morsommere da? Nei, ikke det nei.. Den var på salg uten bytterett ja, ok.

 

8 – Ting barna er for små/store til
Barnets alder er of major importance. Ikke gi en smekke eller en smokk til en seksåring, eller et gigantisk LEGO Technic-sett til en kid på tre. Barna blir fornærmet hvis gaven de får er myntet på mye yngre barn, mens det ofte er foreldrene som reagerer negativt om gaven egentlig ligger flere aldersklasser over bursdagsbarnet.

 

9Et kjæledyr
“… Og opp av lomma stiger eeeet…. marsvin! Værsågod, Pia! Er den ikke søt?”. WARNING: Fører til tenners gnissel og hevntanker hos mor og far.  Ut og kjøpe herbarium eller akvarium eller hamsterbur eller hva det nå er den skal ha. Mat? Ja, det må den vel også ha. Og de lever i opptil ti år!! Takk for gaven.*snerr*

Søt er den, men det er nok lurt å avtale med mor og far før du gir den som gave til barnet deres.Ill.foto: Jay Reed
Søt er den, men det er nok lurt å avtale med mor og far før du gir den som gave til barnet deres.Ill.foto: Jay Reed/ Flick

 

10 – Veldig politisk/ religiøs litteratur
Se her du, bøker! Rødstrømpe-Randi redder hele gutteklubben Grei, Absalon og de sju konene hans, Noah, Jesus og Abraham – tre oppbyggende barneeventyr, Eldste Duncan går dør til dørPernilles første dag hos Unge Høyre, og Lan, Rasmus, og statens oljefond. Ordentlige godbiter her altså.

 

Har du et indre ønske om å være noens Special Friend? Sjekk ut han her!


Del saken med noen som trenger det!