Originalen og LEGO-modellen av Lamborghini Sian FKP 37. Foto: LEGO.com
Originalen og LEGO-modellen av Lamborghini Sian FKP 37. Foto: LEGO.com

Lamborghini Sián – Nytt gigantsett fra LEGO

Superbil-entusiasten og LEGO-nerden kan fryde seg over tilskuddet på LEGO-stammen. Lamborghini Sián får nemlig fungerende 8-trinns girkasse.


Superbil-entusiasten kan fryde seg over det nyeste tilskuddet på LEGO-stammen som blir tilgjengelig i løpet av sommeren.

Fra før har LEGO sluppet to superbiler i samme skala – Først ut var Porsche 911 GT3 RS i juni 2016, et sett med 2.704 deler. I mai 2018 kom Bugatti Chiron med 3.118 deler. Med en nyslipptakt på annenhvert år kommer LEGO nå med den knallgrønn Lamborghini Sián med hele 3.696 deler.

Limegrønn med autentiske gullfelger Foto: LEGO.com

LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37, som hele navnet lyder, er en 60 cm lang 1:8 skalert modell av originalbilen. Med spesialdesignede sportsfelger og en ekstremt fokus på autentiske detaljer. Vi nevner blant annet en funksjonell 8-trinns girkasse, bremsekalipere med Lambo-logo og dessverre en noe bortgjemt V12-motor.

Dette er uten tvil et byggeprosjekt som krever et voksent barn som byggherre. LEGO legger ikke skjul på at målgruppen er noe eldre enn ellers, og har satt en anbefalt aldersgrense på 18+ på boksen.

Med naturtro «lambo-dører». FOTO: LEGO.com

Byggesettet kommer er en superfancy eske á la Bugatti Chiron-settet, og det følger med flust av lesemateriale og videomateriale om designprosessen. Du får til og med tilgang til en slags owners club på nettsidene til LEGO.

Et krevende byggeprosjekt. FOTO: LEGO.com

Per dags dato har alltidfredag.no ikke funnet noen norske forhandlere av byggesettet, men vi kan forvente at prisen for herligheten kommer til å ligge opp mot 4.000,-. Settet er tilgjengelig fra nettsidene til LEGO og LEGOs egne butikker, og fra andre forhandlere fra 1. august.

Med tanke på at den originale Lamborghini Sián koster rundt 19-20 millioner kroner, og er kun produsert i 63 eksemplarer, så er ikke LEGO-alternativet så aller verst.


Del saken med noen som trenger det!