Et av 14 unike hotellrom på Snøhotellet i Kirkenes. FOTO: Snowhotel Kirkenes
Et av 14 unike hotellrom på Snøhotellet i Kirkenes. FOTO: Snowhotel Kirkenes

Kirkenes har snøhotell – hele året

På Snowhotel Kirkenes har de snøhotell - hele året. Med et bredt aktivitetstilbud for hele familien, kan en tur til 69° nord varmt(!) anbefales.


Tenk deg å sove på en seng av ekte snø, for så å våkne opp til en dag full av aktiviteter som blant hundesledekjøring, besøk i valpegård og mating av reinsdyr og kongekrabbesafari. Det kan du, hvis du tar turen til et ekte snøhotell helt nord i landet.

Snowhotel Kirkenes holder åpent hele året, og man kan sove i et ekte, og kaldt, snøhotell, eller noen av Norges stiligste chalets. (Se filmklipp nederst i saken).

Snøhotell: Hvert av de 14 rommene i har forskjellig snøutsmykning. FOTO: Snowhotel Kirkenes
Unikt: Hvert av de 14 rommene har forskjellig snøutsmykning. FOTO: Snowhotel Kirkenes

Snowhotel 365, som Snowhotel Kirkenes kaller den delen som omfatter det som faktisk er snøhotell, er virkelig noe for seg selv. Her kan barn og voksne føle seg som Elsa i Frost, med utrolige snø-relieff som pryder veggene og imponerende is-statuer i isbaren. Med kun 14 rom i selve snøhotellet, må man være ute i god tid for å sikre seg plass i høysesongen. Hotellet byr også på andre overnattingsmuligheter, i form av moderne gammer, men det kommer vi tilbake til senere.

Kald fornøyelse for hele familien

Rommene i Snowhotel Kirkenes holder en temperatur på -4 grader, og aldersgrensen er satt til syv år. Med romstørrelser på opptil 5-personers rom, er det plass til hele familien, forutsatt at yngstemann er gammel nok.

Bilde av barn med påskeegg foran en snø-påskehare i et snøhotell. FOTO: Snowhotel Kirkenes
Foto-seanse: Her forsøker de seg på påskestemning. FOTO: Snowhotel Kirkenes

Selv sommerstid er hotellet åpnet, og da kan man oppleve den surrealistiske følelsen man får av midnattssol. (Dette gjelder ihvertfall for oss søringer som kommer nordover på ferie).


Sjekk midnattssol-kalenderen til Timeanddate.no her.


Vinterstid er det et annet naturfenomen man kan oppleve, nemlig nordlys. Snøhotellet ligger et stykke utenfor Kirkenes, slik at det er minimalt med lysforurensning. Med beliggenhet midt i nordlysbeltet gjør at det er gode muligheter for å oppleve ekstra bra nordlys som leker seg over himmelen.

Hvis du virkelig vil få med deg nordlyset, så er det andre overnattingsalternativet til Snowhotel Kirkenes noe for deg – nemlig Gamme Nordlyshytter.

Arkitekttegnede minihytter

Tradisjonelt sett forbindes begrepet gamme med samisk kultur, og var opprinnelig enkle jordhytter. Snowhotel Kirkenes hentet inn sveitsiske arktiketer til å tegne nye moderne «hytter» med inspirasjon hentet fra tradisjonelle gammer. Resultatet er flotte mini-hytter, eller chalets, som huser opptil tre personer og har både innlagt varme og bad.

Moderne: Store glassflater gir god utsikt til nordlys. FOTO: Snowhotel Kirkenes
Moderne: Store glassflater gir god utsikt til nordlys. FOTO: Snowhotel Kirkenes

Det vi anser som den mest spennende kombinasjonen er å kombinere oppholdet med én natt på snøhotellet, og resten av nettene i nordlys-gammene. Gammene er utstyrt med både et flott utkikksvindu i front og sesongutstyr som sykler, truger og ski til utlån.

Det er noe usikkert om det er lov til å ha med hund til hotellet, da FAQ-sidene til Snowhotell Kirkenes sin kategori «Animals» inneholder kun spørsmålene «What is an alaskan husky?» og «What is a reindeer?». Hvis du planlegger å ta med deg hunden på Norgesferie, anbefales det å sjekke med hotellet i forkant.

Hobbitun: Gammene er moderne med innlagt varme og bad. FOTO: Snowhotel Kirkenes
Hobbitun: Gammene er moderne med innlagt varme og bad. FOTO: Snowhotel Kirkenes

Fra krabbefiske til snø-yoga

Snowhotell Kirkenes har et bredt tilbud av aktiviteter gjennom året. Vinterstid frister de med blant annet snøscooterkjøring og isfiske, for å nevne noen av de utallige aktivitetene.

Sommeraktivitet: Turer med huskyvogn er en av mange familieaktiviteter ved hotellet. FOTO: Snowhotel Kirkenes
Sommeraktivitet: Turer med huskyvogn er en av mange familieaktiviteter ved hotellet. FOTO: Snowhotel Kirkenes

Sommerstid tilbyr de blant annet barentshavfiske, der du kan ta med barn som er syv år eller eldre. Dette er via en utfluktsleverandør, og det ser ut til at du må selv ordne transfer inn til Kirkenes.

På nettsidene opplyser Snowhotell Kirkenes at de blant annet tilbyr snøyoga for overnattingsgjestene under vintersesongen. Med en annerledes yoga-session med inspirasjon hentet fra samisk kultur, tror vi dette kan være gøy for hele familien, og da spesielt barna. Yoga for barn er en økende trend, og er en aktivitet som gir mental og fysisk mestring.

Dagsbesøk med omvisning

Hvis du bare er på gjennomreise, så er det også mulig å booke omvisning og tre-retters på hotellet. Da må du selv ta deg de åtte kilometerne ut fra Kirkenes, om det enten er ved leiebil eller med taxi.

Et snøhotell er ikke et snøhotell uten isbar. FOTO: Snowhotel Kirkenes
Kalde drinker: Isbaren har også unik utsmykning. FOTO: Snowhotel Kirkenes

Med et bredt aktivitetstilbud og spennende hotellkonsept med både gammer og snøhotell, er dette et sted som virkelig vil engasjere voksne og barn – fra nord til sør i landet.Alltidfredag.no er et uavhengig livsstilsmagasin, og har ingen kommersielle samarbeid med noen av de ovennevnte bedriftene. Alltidfredag.no kan ikke ta i mot bookinger eller svare på spørsmål om hoteller i Norge, aktiviteter eller utflukter for weekend-reiser i Norge.


Del saken med noen som trenger det!