Prototypen på elbilplattformen E-flex fra Karma Automotive Foto: Karma Automotive
Prototypen på elbilplattformen E-flex fra Karma Automotive FOTO:: Karma Automotive

Karma tester el-prototype med over 1000 hestekrefter


Bilmerket med opphav i danskeide Fisker har blitt relansert i ny drakt, med kinesiske eiere, amerikansk produksjon og navnet Karma.
I fjor lanserte de superhybriden Revero GT, og nå ser det ut til at en helelektrisk utgave er på trappene. Selskapet skriver i en pressemelding at de har begynt å teste en splitter ny elbil-plattform.

Foto: Karma Automotive

Den nyutviklede plattformen med navnet E-Flex blir testet i en prototype med fire motorer fordelt på hvert sitt hjul, og oppnår hele 1100 HK, og dette med et dreiemoment på utrolige 10 000 Nm. Med det tunge 120 kWh-batteriet plassert under gulvet i bilen har bilen nær 50/50 vektfordeling mellom baug og akter. Dette tilsier at bilen har gode kjøreegenskaper. Karma sier at prototypen er ment for å demonstrere selskapets visjon for framtiden, og det er en framtid som ser veldig lovende ut.

Forrige måned kunne Karma avsløre at de planlegger å lansere nye Revero GT i helelektrisk drakt i løpet av neste år. I dag finnes det ingen norske forhandlere av bilmerket, så man forberede seg på import hvis man ønsker å være et eksemplar av denne luksuriøse el-bilen.


Del saken med noen som trenger det!