FOTO: Marika Mørkestøl

Yoga for barn – mental og fysisk mestring

Barn er kreative, aktive og nysgjerrige. De trenger å bevege seg, leke, og bli kjent med hva deres egen kropp kan få til. Det er nettopp dette Kamillas yoga ønsker å lære dem.


Kamillas yoga tilbyr yogatimer for barn fra seks år og oppover, inndelt i aldersgruppene seks til ni og ti til tolv. Hun har også timer for tenåringer og voksne. Små barn og store barn har forskjellige behov og forutsetninger, men ved hjelp av tilpassede øvelser, leker og rekvisitter blir hver time gøyal og leken.

FOTO: Hauteletics.no
FOTO: Hauteletics.no

Yogatimene kan inneholde alt fra avslapning, pusteteknikker, sang, dans og hinderløyper, til å skulle forme kroppen etter forskjellige dyr og gå på eventyrsafari i jungelen. Bevegelse kan være så mye, og det viktigste er at barna skal ha det gøy på veien mot økt fleksibilitet, styrke og troen på egne evner.

FOTO: Hauteletics.no
FOTO: Hauteletics.no

På barnas premisser

Kamilla legger til rette for at barna skal få følelsen av å bli sett som den de er, på det nivået de er. Ingen skal føle at de ikke er flinke nok. Barnas selvbilde og mestringsfølelse er noe Kamilla jobber bevisst med i hver yogatime.

FOTO: Hauteletics.no
FOTO: Hauteletics.no

Det går ikke an å gjøre yoga bedre enn andre er noe hun brenner for å formidle, og de har derfor ingen interne konkurranser eller prestasjonskrav.

Kamillas Yoga holder til på Magenta Yoga på Bekkestua i Bærum. Her holder hun timer hver mandag og onsdag, i tillegg til å ha timer for skole, SFO, kontor og kan leies inn til private arrangementer.

FOTO: Aleksander Espelid

Om Kamilla

Kamilla Seljelid har en master fra Bond University i Australia, i tillegg til å ha studert hvilke fordeler yoga kan ha på barn med for eksempel autisme, PTSD og ADHD. Hun er sertifisert Hatha Yoga-lærer fra Breath of Life Yoga Center i Hellas, og Kids Yoga-lærer fra Rainbow Yoga i Australia. Hun har jobbet med barn i over ti år, og som yogainstruktør for både barn og voksne på fulltid siden 2017.

Kamilla er en sprudlende jente med mange jern i ilden. Hun har laget sin egen Youtube-kanal med gratis yoga-kurs. Den kan du se og følge her!


Alltidfredag.no er et uavhengig livsstilsmagasin, og har ingen kommersielle samarbeid med noen av de ovennevnte bedriftene. Alltidfredag.no kan ikke ta i mot bookinger eller svare på spørsmål om hoteller i Norge, aktiviteter eller utflukter for weekend-reiser i Norge.


Del saken med noen som trenger det!