Den aller første Range Roveren som ruller av samlebåndet i Solihull etter gjenåpningen. Foto: Jaguar Land Rover
Den aller første Range Roveren som ruller av samlebåndet i Solihull etter gjenåpningen. Foto: Jaguar Land Rover

Første Range Rover produsert etter lockdown


På den gigantiske fabrikken til Land Rover i Solihull er ikke ting helt som før. Med strenge smitteverntiltak har de klarte å starte opp produksjonen igjen med over 2.500 ansatte tilbake på jobb.

Etter at Storbritannia gikk i full nedstengning tidligere i år har de nå lettet noe på de strenge smittevernstiltakene, og arbeidet ved Land Rover startet opp igjen i slutten av mai.

Med hovedfokus på å ivareta arbeidstakernes sikkerhet har Land Rover satt inn en rekke strenge tiltak med inspirasjon fra sine medarbeidere i Kina og Slovakia.

Vernetiltak som ansiktsbeskyttelse, hansker og 2-meters-regel har vært fokusområde for å starte produksjonen igjen. Foto: Jaguar Land Rover

De ansatte sjekkes for temperatur, bruker ansiktsbeskyttelse og holder en avstand på to meter der det er mulig

Land Rover har også produsert hundrevis av liter med håndsprit ved fabrikken i Solihull, og deler ut småflasker med dette til de ansatte når kommer tilbake på jobb.

Med tanke på at anlegget i Solihull er på størrelse med en liten landsby med sine 1.214.100m² var det svært viktig for Land Rover å få i gang aktiviteten, og kunder med utestående nybilbestillinger kan kanskje puste lettet ut.


Del saken med noen som trenger det!