The Apparatjik Suite hos The Thief i Oslo. Foto: The Thief
The Apparatjik Suite hos The Thief i Oslo. Foto: The Thief

Fem luksuriøse hoteller i Norge

Våre fem favoritthotell i luksussegmentet - noen med spaavdeling i verdensklasse, andre med frokost på rommet.


Mange legger årets sommerferie til Norge, og for de som tenker at kun det beste er godt nok har vi laget en oversikt over våre fem favoritthotell i luksussegmentet.

(Med forbehold om at noen av hotellene holder stengt på grunn av COVID-19).

The Thief

Kunsthotellet ytterst på Tjuvholmen med kjendisgjester og spennende suiter.

Standardrom på The Thief. Foto: Alltidfredag.no

Etter åpningen i 2013 har dette store hotellet blitt et ikon i Oslo når det gjelder hotelluksus med både spaavdeling og flere suiter, hvorav den største, The Oslo Suite kan skilte med 94m2 og egen takterasse. Med en fantastisk beliggenhet ytterst på Tjuvholmen med Astrup Fearnley som nærmeste nabo er dette et enkelt valg for weekend-turen til Oslo. For den som vil bo nærme Karl Johans gate, er kanskje Grand Hotel et alternativ?

Vi har dessverre ingen erfaring med Grand Hotel, og derfor er det utelatt fra listen.


Eilert Smith Hotel

Spennende bygning med Norges eneste tostjerners -Michelin-restaurant i resepsjonen.

Foto fra suiten tegnet av arkitekt Pål Trodahl Foto: Eilert Smith / Rasmus Hjortshøj
Suiten Eilerts Residence: Er tegnet av arkitekt Pål Trodahl Foto: Eilert Smith / Rasmus Hjortshøj

Eilert Smith er et Boutique hotell i Stavanger sentrum med 11 rom og en fantastisk beliggenhet ytterst i Vågen. Gourmetgjester kan la seg friste av Restaurant RE-NAA som ligger i hotellets førsteetasje. For øyeblikket er RE-NAA Norges eneste restaurant med hele to stjerner i den prestisjetunge Michelinguiden. Hotellet har romslige og moderne værelser, og toppsuiten har omlag 250 m² fordelt på to etasjer med privat takterasse og en fantastisk utsikt over fjorden og byøyene.


Farris Bad

Spa-avdeling på over 2.500kvm FOTO: Farris Bad

Dette anerkjente hotellet ved Larvik i Vestfold og Telemark fylke har etablert seg som et av Nordens ledende, og mest luksuriøse spahoteller, med flere høythengende utmerkelser fra internasjonale reiseaktører. Hotellet har fem juniorsuiter og tre suiter med høy standard og flott beliggenhet.
Med utsikt utover Skagerak og spaavdeling i verdensklasse er dette et flott weekendhotell for tur med venninnegjengen.


Camillas Hus

Midt i Oslo sentrum finner man Camillas Hus, et nydelig boutique hotell med sine 7 unike rom. Med gangavstand til både Det Kongelige slott, Karl Johans gate og kun 1.7 km til Aker Brygge er dette hotellet et must for den som ønsker kun det aller beste fra sitt Oslo-besøk.


Britannia Hotel

Hovedbadet: Colonialmajoren-suiten er noe for seg selv. Foto: Dreyer + Hensley.
Hovedbadet: Colonialmajoren-suiten er noe for seg selv. Foto: Dreyer + Hensley.


Dette hotellet i Trondheim sentrum har historie tilbake til 1870, og er i dag ansett som et av byens beste hoteller. Med sine 11 suiter er dette femstjerneshotellet et must for familien som vil ha et sentralt og luksuriøst hotell. De tilbyr både juniorsuiter og familierom. Familierommene består av to superior rom med en dør mellom. Hotellet kan skilte med både spafasiliteter og Michelin-restauranten Speilsalen.


Alltidfredag.no er et uavhengig livsstilsmagasin, og har ingen kommersielle samarbeid med noen av de ovennevnte bedriftene. Alltidfredag.no kan ikke ta i mot bookinger eller svare på spørsmål om hoteller i Norge, aktiviteter eller utflukter for weekend-reiser i Norge.


Del saken med noen som trenger det!