Kniver: Bloggeren Victoria Skjortnes forteller om ordets kraft. Foto: Victoriaskjortnes.blogg.no

BLOGG: -Ord er bare ord

Ord er kniver. Er de først sagt kan du ikke få dem tilbake igjen. Allikevel kaster vi dem rundt oss. Milliarder av kniver.


Blogginnlegg gjengitt med tillatelse fra Victoria Skjortnes. Følg bloggen VictoriaSkjortnes.blogg.no for flere spennende innlegg om temaer som reise, ungdomsliv og hverdag.

Jeg skriver og skriver.
Hundrevis av ord hver eneste dag som kommer ut av tankene mine.
Det aller meste gir ikke mening i det hele tatt. Jeg pleier å ta vare på dem et par dager før det slettes fra hukommelsen og pc-en. De publiseres aldri, bortsett fra akkurat i dag.

Som regel er ikke tankene mine noe å lese, de bare er der og opptar plass i hjernen min frem til jeg altså får skrevet dem ned og slettet dem. Borte. Tenk om det var sånn med alt her i verden. Ord som var blitt sagt kunne bare viskes ut. Jeg vet ikke helt hva dette er, eller om det er noe i det hele tatt. Bare masse ord som er i ferd med å fortelle noe. Kanskje gir det mening, kanskje ikke. Jeg har aldri vært særlig flink til å komme til poenget, jeg skriver meg som regel bort. Sånn som nå. Kanskje det er grunnen til at tankene mine pleier å forbli på pc-en før de de slettes?

For det er jo bare ord. De kan såre, glede, dømme, drømme. De kan til og med skade, starte kriger eller avslutte dem. De kan til og med drepe. Det er noe vi ofte glemmer. Men de kan gjenopplive også. Et knust hjerte. Et tapt håp.

Ord er kniver. De kan gjøre vondt. De kan ikke slettes. Er de først sagt kan du ikke få dem tilbake igjen. Allikevel kaster vi dem rundt oss. Milliarder av kniver.

Smerte synes ikke utenfra.

ORD ER BARE ORD, og dette er bare en tekst.


Blogginnlegg gjengitt med tillatelse fra Victoria Skjortnes. Følg med på  VictoriaSkjortnes.blogg.no for flere spennende innlegg om temaer som reise, ungdomsliv og hverdag.


Del saken med noen som trenger det!