Enkelt og vakkert - Auk passer godt inn i de fleste hjem. FOTO: Auk
Enkelt og vakkert - Auk passer godt inn i de fleste hjem. FOTO: Auk

Den perfekte gaven til alle som er glad i friske urter

Få friske urter året rundt med den helautomatiske plantedyrkeren. En enkel og elegant løsning, kanskje årets julegave?


Auk er verdens første helautomatiske plantedyrker. Den styrer selv vann, lys og næring slik at du alltid lykkes med dyrkingen. Med andre ord den perfekte julegaven til alle som er glad i friske urter og grønnsaker.

De fleste kjenner til problemet med butikkurter som dør få dager etter at de er kjøpt, og de færreste har et oppvarmet drivhus som gjør det mulig å dyrke urter året rundt. Norskproduserte Auk kan være løsningen. Auks teknologi skaper perfekte dyrkeforhold uansett om den står på kjøkkenbenken, på en hylle i stua eller en kommode på soverommet. Det eneste som kreves er at plasseringen har romtemperatur.

-For oss var det viktig å skape en allsidig løsning som passer inn i alle hjem, og som gjør det enkelt å lykkes. Vi ønsker at flere skal få oppleve gleden av egenproduserte urter og grønnsaker uavhengig av om de bor i stort hus eller en liten ettroms, og om du har kunnskap om dyrking, sier administrerende direktør Didrik Dimmen i Auk.    

Miljøvennlig på mange måter. FOTO: Auk

Enkel i bruk

Ved at systemet alltid sikrer optimale dyrkeforhold kan du høste tomater, jordbær eller urter året rundt. Plantene vokser raskt og ekstra lenge, og enkelte urter kan høstes i opptid 14 måneder. Det eneste du trenger å gjøre er å legge i kokosjorden som følger med, så frø, og fylle på vann annenhver uke. Auk er et produkt både for de som liker å dyrke selv, og alle som ikke nødvendigvis har grønne fingre. Du kan dyrke det aller meste som spirer og gror, sier Dimmen.

Produsert i Norge

Det var oppfinneren, gründeren og hobbydyrkeren Marius Aabel som kom opp med idéen om Auk. Han hadde forsøkt det meste av plantedyrkesystemer på markedet, uten å være veldig fornøyd. De var enten for enkle eller for kompliserte og vanskelige å bruke.
Jeg ville ha et system som var veldig enkelt å bruke, ga et godt resultat selv om kunnskapen var begrenset, og som i tillegg så bra nok ut til at det kunne stå hvor som helst i hjemmet. Løsningen ble å kombinere elektronikk, programvare og helt nye mekaniske løsninger – i en stilren innpakning, sier Aabel.

Auk er produsert i Norge av miljøvennlige materialer, og er en super gave, både til den som er glad i mat og planter, men også til den som liker gadgets og spennende innovative løsninger.


Del saken med noen som trenger det!