Tenk at du kan lage dette selv. Nam! FOTO: Kenwood
Tenk at du kan lage dette selv. Nam! FOTO: Kenwood

Deilig hjemmelaget iskrem

Hva smaker vel bedre enn en skål iskrem etter middag, eller bare når du har lyst på noe godt? Spesielt hvis iskremen er hjemmelaget.


Hva smaker vel bedre enn en skål iskrem etter middag, eller bare når du har lyst på noe godt? Spesielt hvis iskremen er hjemmelaget.

Hjemmelaget is trenger verken å ta lang tid eller å være komplisert. På 30 minutter kan
du med Kenwood Ice Cream Maker lage hjemmelaget is, sorbé eller frozen yoghurt så
ofte du vil. Med full kontroll på alle ingredienser unngår du også kunstige farge- eller
tilsetningsstoffer.

Raskt og enkelt

Ice Cream Maker er et tilbehør fra Kenwood som kommer i to ulike størrelser slik at de passer til både Kenwood Chef og Chef XL. Iskremmaskinen består av en innfrysningsbolle og en skrape. Bollen har en kapasitet på 1 liter, er enkel å bruke og rengjøre. Oppbevar bollen i fryseren et par timer før bruk, koble bollen og skrapen til kjøkkenmaskinen og kjør isblandingen til isen har rett konsistens. Da er den ferdig og klar til å nytes.

Med hjemmelaget is kan man mikse og blande det meste av ingredienser, her er alt lov og det er bare fantasien som setter en stopper. Lag alt fra vegansk iskrem med salt karamell, kremet vaniljeis uten sukker, sorbet eller en yoghurt-is med friske bær.

Prøv denne

Oppskrift på vegansk iskrem med salt karamell

Antall porsjoner: 6
Forberedelser: ca 10 minutter, pluss tilberedning og frysetid

Salt karamellsaus:
180g stenfrie dadler, dynket 20 minutter i kokende vann
4ss lønnesirup
1/2ts havsalt
200ml vann


Iskrem:
225g rå cashewnøtter, dynket i kaldt vann over natten og deretter tørket
400ml kokosmelk
4ss lønnesirup
3ss kokosnøttolje
1ts vaniljeekstrakt
75g ristet pekannøtter, kuttet i biter


Slik gjør du:

Sett iskrembollen i fryseren et par timer før bruk. Legg alle ingrediensene til karamellsausen i en blender og bland
sammen alt til sausen er glatt. Hell over i en annen sausskål og sett til side. Rengjør blenderen og tilsett alle ingrediensene til iskrem, unntatt pekannøttene og blend til massen blir jevn. Montér den frosne iskrembollen og start maskinen på laveste hastighet slik at iskremspaden vender. Hell iskremblandingen forsiktig gjennom trakten i den frosne iskrembollen. La maskinen vende iskremblandingen til iskremen tykner(ca. 25 minutter). Fjern iskrembollen og spe halvparten av isblandingen over i en form. Hell over 6ss av den salte karamellsausen og strø over med ristede pekannøtter. Spe den andre halvparten av isblandingen, etterfulgt av ytterligere 6ss karamellsaus. Bruk stor spiseskje og vend blandingen forsiktig et par ganger, topp med resterende pekannøtter. Frys iskremen i ca 2 timer til den får en
fast og ønsket konsistens. Du kan beholde resten av den salte karamellsausen og bruke den på andre desserter, eller ha litt ekstra saus til den som ønsker det.

Oppskrift og bilde fra Kenwood. Se flere oppskrifter på Kenwoodworld.com.

Vil du ha middag? Prøv deg på denne.


Del saken med noen som trenger det!