Jørn Bjørn Augestad har besøkt alle verdens land, og skrevet bok. Komposisjon: alltidfredag.no / Vagabjorn.com
Komposisjon: alltidfredag.no / Vagabjorn.com

BOKTIPS: REIS – Verden er ikke så farlig som du tror

Få ekte reiseinspirasjon fra Jørn Bjørn, eventyreren som har besøkt alle land i verden!


119 shares

Få ekte reiseinspirasjon fra Jørn Bjørn, eventyreren som har besøkt alle land i verden!

For mange har årets utenlandstur blitt avlyst, og da har man anledningen til å planlegge framtidige utflukter. REIS – Verden er ikke så farlig som du tror er boka for deg som er ute etter noe annet enn den stereotypiske turen til Bali eller Maldivene. Forfatteren bak boken deler noen av sine mest spesielle reiseopplevelser, og det skorter ikke på høydepunkter.

Midt i Australias villmark i 2020. Foto: @vagabjorn/Instagram.com

I 2019 gjennomførte Jørn Bjørn Augestad (30) fra Finnøy noe færre enn 200 mennesker har klart. Nemlig å ha besøkt alle verdens land, og da snakker vi ikke chartertur med All-inclusive. Ikke bare er bragden verdig en omtale i seg selv, men måten han gjennomførte reisene på, er det som gjør boken spesiell.

Avmystifiserer fjerne kulturer

Fra å snike seg inn i Yemen, til flyhaiking i Stillehavet – Jørn Bjørn har gjort det meste. Med en nesten vagabondsk tilnærming har han reist fra land til land de siste årene. Med alt fra det lukkede diktaturet Turkmenistan og biltur gjennom Afrikas vestkyst på CV-en, så hviler boken REIS – Verden er ikke så farlig som du tror på et solid arsenal av ulike kulturmøter og følelsen av at man er flue på veggen hos en moderne oppdagelsesreisende.

Foto: @vagabjorn/Instagram.com

Jørn Bjørn avmystifiserer flere av kulturene som den gjengse nordmann har lite kjennskap til, og han formidler en historie om en reisende som opplever trygghet, vennskap og varme, selv i land som i Norge blir ansett som aktive krigssoner eller diktaturer.
Hvis du allerede kjenner litt på lysten til å dra på backpacking til fjerne strøk, så finner du kanskje inspirasjonen i denne boka.

I løpet av en så lang reise kan det oppstå situasjoner som er ubehagelige eller farlige, og Jørn Bjørn legger ikke lokk på dette, så det er nok av dramatikk, så dette er langt unna den klassiske reiseguiden fra Cappelen.


I 2016 skrev vi også en artikkel om Jørn Bjørn – Les den her.


Om ikke reiselysten vekkes av REIS – Verden er ikke så farlig som du tror, så er det et unikt innblikk i et fartsfylt liv med alt fra knivstikking og arrestasjoner til dengufeber og guvernørdøtre med Tinder-profil.

God sommerlesning!

Boken er tilgjengelig på norsk og engelsk.


Følg Jørn Bjørn på nettet:

Du kan både følge med på Jørn Bjørns eventyr, og melde deg opp som deltaker på fremtidige ekspedisjoner her: https://vagabjorn.com/

Ta en titt på den omfattende Instagram-kontoen hans, @vagabjorn, for mye god inspirasjon.


Del saken med noen som trenger det!

119 shares