Vant til trygghet: Det kan være vanskelig å tenke seg at det kan bli krig her i Norge. Ill.foto: Blaues Sofa/ flickr & Arneberg forlag

Bokanbefaling: Hvis det var krig i Norden av Janne Teller

Hvordan ville det vært om det hadde vært krig i Norge? Les og finn ut!


Ikke la deg lure av størrelsen på denne lille tankevekkeren fra Arneberg forlag, den kan forandre ditt syn på verden.

Lukk øynene og tenk deg at det er krig i Norge. At huset du bor i bare er ruiner, og at du nå befinner deg i et bomberom, som har vært hjemmet ditt de siste månedene eller årene. At broren din er forsvunnet, moren din er syk, folk rundt deg dør. At du må skjule deg for snikskyttere når du skal hente vann, at houseparties og eksamener bare er vage minner av en fortid som brått ble revet vekk.

Det er vanskelig å sette seg inn i en så ukjent situasjon for oss nordmenn, men det er ikke vanskelig for de mange som har en hverdag som ligner på dette. For at vi bedre skal kunne hjelpe våre venner som lever i krig, har Janne Teller skrevet denne boken. Den har høstet strålende anmeldelser og fått mye mediaoppmerksomhet rundt om i Europa.

Liten, men veldig, veldig stor. Dette er en bok som vil lære deg å verdsette både dagliglivet, familien, og andre du er glad i. Les den!


Del saken med noen som trenger det!