Mange Apper: Det finnes mange apper til Google Cardboard. Vi har listet våre favoritter. Foto: Gilbert Borgen/Folkepressen.no

Anbefalte apper til VR-brillene Google Cardboard

Våre favorittapper for smartphonebaserte VR-briller. Kom gjerne med egne forslag!


Utvikling av spill, simulatorer og andre VR-opplevelser er i startfasen, og gode apper er en mangelvare, spesielt for iPhone. Vi har samlet de appene vi liker best, og venter spent på at flere apper skal dukke opp i 2015.

For å få en best mulig opplevelse med Google Cardboard anbefaler vi at du enten står oppreist med god plass rundt deg eller sitter i en snurrestol. Noen kan bli svimle første gang de prøver, og det er kanskje smart å sitte første gang. Vi anbefaler også at du bruker hodetelefoner og finner en måte til å feste Google Cardboard til hodet på. På bildet ser du Googles egen Cardboard-app, som også er en spennende inngangsportal til VR.

appertilgooglecardboard

Problemer med magnetknappen
Den eneste fysiske knappen på Google Cardboard ligger på siden av esken og består av en rund magnetplate som trekkes ned. Når knappen trekkes ned fungerer den som en trykknapp og du kan aktivere funksjoner eller foreta valg i apper som Google Cardboards offisielle app. Knappen fungerer ved at den påvirker telefonens interne kompass, og skal i følge Google ikke være skadelig for telefonen.

Dessverre fungerer ikke knappen på alle modeller, men svært mange av appene benytter seg ikke av denne knappen. Du kan også erstatte knappen med en bluetooth-kontroller. Vi testet med vår HTC One M7, der magnetknappen ikke hadde noen funksjon, men dette har lite å si i de fleste appene vi anbefaler til Google Cardboard.

iPhone og Google Cardboard
Sist vi sjekket fantes ikke Google Cardboard-appen ikke App store, men fortvil ikke. I App store ligger det svært mange spill og simulatorer beregnet på Durovis Dive.  Blant annet rullebanesimulatoren DiveCityCoaster er tilgjengelig i App Store, og er en svært fornøyelig opplevelse. Magnetknappen fungerer ikke på iPhone.

Våre anbefalinger (Android):


Tuscany Drive

Gratis i Google Play
<i>Skjermdump: Tuscany Drive</i>
Dette er en versjon av den verdenskjente demoen for både Oculus Rift. ‘Spillet’ er en simulering som består av at man utforsker en steinvilla i Toscana i førstehåndsperspektiv. Det er lett å navigere rundt i den relativt lille verdenen, og en fin introduksjon for deg som er ny til VR-teknologi. Denne appen er gratis. (Skjermdump: Tuscany Drive)


DiveCityCoaster –

Gratis i Google Play
Skjermdump: Dive City Coaster
En av mange berg-og-dalbane-apper. Etter å ha testet flere apper med lignende baner, er dette vår definitive favoritt. God fartsfølelse. Denne appen er gratis. (Skjermdump: Dive City Coaster).


Sisters –

Gratis i Google Play
<i>Skjermdump: Sisters</i>
Du sitter på en sofa i et creepy rom og skumle ting skjer rundt deg. Her havner du midt inn i en grøsserfilm, og du utløser hendelser ved å se rundt deg. Ikke for den lettskremte. Denne appen er gratis. (Skjermdump: Sisters).


Lava Inc

6 NOK i Google Play
<i>Skjermdump: Lava inc.</i>
Nok en berg-og-dalbane-app. Denne appen er meget behagelig for både øyne og ører. Du svever langsomt gjennom de mystiske lokalene til den fiktive fabrikken Lava inc. Denne appen koster 6 kr. (Skjermdump: Lava inc.)


VR Cave Flythrough

Gratis i Google Play
<i>Skjermdump: VR Cave Flythrough</i>
Du flyr gjennom et grottelandskap og kan bevege hodet i alle retninger. Visuelt pent og en avslappende opplevelse. (Skjermdump: VR Cave Flythrough)


Youtube VR 3D – Gratis i Google play
Avspiller videoer i side-by-side-modus. Inneholder også noen 3D-demofilmer som er ganske interessante. Gratis i Google Play.

Klarer du å lage Norges kuleste Cardboard-brille?

Siden Google har gitt alle frie hender til å laste ned maler og lage sine egne briller, oppfordrer vi deg til å sende inn bilder av de brillene du klarer å snekre sammen. Vi kommer til å lage en bildeserie med de absolutt tøffeste brillene, og sender en hyggelig premie til en heldig vinner. Send inn ditt bidrag på mail til redaksjon@folkepressen.no, merk emnefeltet med Pappskalle.

Enkelt system: Bare å legge telefonen inn i pappesken.Foto: Gilbert Borgen/Folkepressen.no
Enkelt system: Bare å legge telefonen inn i pappesken.Foto: Gilbert Borgen/Folkepressen.no

Har du ingen VR-brille?

Les hvordan du lager en brille med forstørrelsesglass fra Clas Ohlson.

Se også vår VIDEOGUIDE over hvordan du bygger en basic utgave av cardboardbrillen.


Del saken med noen som trenger det!