James Rebanks har sin egen gård og driver sauedrift i Lake District i England. Det herfra fortellingene i boken Sauebondens liv stammer fra. FOTO: Forlaget Press

ANBEFALING: Populær sauebonde

James Rebanks har sin egen gård og driver sauedrift i Lake District i England. Det herfra fortellingene i boken Sauebondens liv stammer fra.


Boken Sauebondens liv av den britiske sauebonden James Rebanks ble utgitt på norsk for en uke siden, og allerede nå melder forlaget om at det ikke er mer bøker på lager. «Veldig hyggelig at nordmenn er interessert i å lese om en vanlig sauebondes liv», sier forfatteren selv i en kommentar. Men helt ukjent med suksess er han ikke, i England har boken hans solgt over 200 000 eksemplarer.

Sjekk ut sauebonden på instagram

Boken ble opprinnelig utgitt våren 2015 i England og ble der både en kommersiell og litterær sensasjon. Den har siden ligget i toppen av de engelske bestselgerlistene og blitt møtt med overstrømmende kritikker i engelske medier. James Rebanks’ debutbok var blant årets beste bøker i The Guardian, Sunday Times og Independent.

Også norske anmeldere har vært overstrømmende positive, og nå ser det altså ut til at boken treffer mange nordmenn. Det andre opplaget av boken vil i løpet av uken komme i butikkene.

En av grunnene til James Rebanks treffer så mange er at han også er aktiv på sosiale medier, gjennom sin egen twitterkonto @herdysheperd1 kommuniserer han daglig med over 80 000 følgere.

Hans skildring av livet som sauebonde er en fortelling om en dypt rotfestet tilknytning til et særegent landskap og en livsstil som får lite oppmerksomhet. Boka er sådan en fortelling om livet på landsbygda, et liv som de fleste av oss har mistet nærheten til. I en tid der statusjakt og det å bli rik og berømt er det ultimate mål for mange, har James Rebanks gått en helt annen vei. Han er odelsgutt og sønn av en sauebonde, og helt siden vikingtiden har familien hans drevet med sauehold i Lake District nord i England. Noen mennesker kjemper for å reise bort. James Rebanks har skrevet fortellingen om å kjempe for å bli.

 

Herdwick Shepherd på insta

Med brukerkontoen Herdyshepherd1 poster Rebanks innblikk i hverdagen som sauebonde i det dramatiske Lake District-landskapet.


Da denne artikkelen ble publisert lå prisen på Sauebondens Liv: Fortellinger fra den engelske landsbygda på 332,- NOK (Arkbokhandel Nettbutikk)


Del saken med noen som trenger det!