– Å søke jobb i butikk

Nokun.no har laget en miniguide for deg som søker butikk. Fem enkle grep for å styrke dine muligheter!


Artikkel av Nokun.no

Fordelen ved å møte opp personlig er at arbeidsgiver får et inntrykk av deg som person, noe som er gull verdt når du søker jobb i butikk – vi viser deg hvordan du gjør best inntrykk. Om du allerede har søkt på en jobb, kan du sjekke ut våre tips når rundt det å ringe arbeidsgiver etter at søknaden er levert.

1. Undersøk på forhånd
Ta gjerne turen innom på forhånd for å orientere deg om når daglig leder er på jobb. Å levere søknaden til en deltidsansatt eller ekstrahjelp er til liten nytte når det er daglig leder som sitter på beslutningsansvaret ved nyansettelser. Daglige leder pleier ofte å arbeide morgenvaktene, og det er større sjanse for å treffe på ekstrahjelper og deltidsansatte på kveldstid etter klokken 16.00. Du kan også forhøre deg om det finnes ledige stillinger eller om butikken er åpen for nyansettelser Slik sparer du bryet med å levere en søknad som ikke blir lest.

2. Pene og rene klær
Gå kledd slik at arbeidsgiveren får inntrykk av at du er en seriøs og oppegående person. Dette betyr i praksis at du skal unngå buksene med hull på knærne og den slitne t-skjorta med bilde av kakemonsteret på. Tenk på at klærne dine forteller arbeidsgiveren hvem du er. Det er selvfølgelig store variasjoner av hva arbeidsgivere mener kvalifiserer som pent, så her må du anse bedriften på forhånd. Hvordan klær går de ansatte i (om de ikke har uniform) og hvilke klær tror du arbeidsgiveren forventer at du bruker når du skal stille til intervju? Å søke jobb i butikk handler om å selge seg inn som en trivelig og ordentlig person.

3. Ha med rette dokumenter
Å ha med både CV og søknad er viktig. Pass på at CV er oppdatert og søknaden er unikt skrevet for arbeidsplassen du søker på. Gir dårlig inntrykk om søknaden er adressert til Rimi Åsane når du søker på Narvesen Østerås.

4. Vær glad
Gjør noe som gjør deg glad på forhånd, slik at du er genuint glad når du kommer innom for å levere jobbsøknaden. En positiv person som utstråler glede blir ansett som mye mer imøtekommende enn en negativ person. Jo større sjanse det er for at arbeidsgiveren liker deg, jo større sjanse er det for at akkurat du blir ansatt om det er flere søkere på en utlyst stilling.

5. Vit hva du skal si
Det personlige oppmøte kan ofte se slik ut:
*Du kommer inn og går rett opp til daglig leder og rekker fram søknadspapirer*
«Hei, jeg tenkte å levere en jobbsøknad her!»
«Hei, takk skal du ha!»
*Papirer overrekkes og samtalen avsluttes*

For å kunne få noe ut av møtet kan du planlegge noen spørsmål du kan stille arbeidsgiveren. Tenk på hva du er nysgjerrig på, og hva du vite mer om. Dette kan være arbeidstider, antall ansatte og arbeidsoppgaver. Aldri spør om lønn eller ferieordninger, dette viser at du ikke har rett fokus og gir dårlig inntrykk på arbeidsgiveren.

Forslag til innledning på samtalen:
«Hei, jeg hørte det var en ledig stilling her, er det du som er daglig leder?»
«Hei, ja det stemmer, har du med en skriftlig søknad?»
«Ja, har med både CV og søknad. Kan du fortelle litt om arbeidsoppgavene i stillingen?»


Nokun.no har utarbeidet en søknadsgenerator for deg som søker arbeid i butikk. Søknadsgeneratoren hjelper deg å produsere mange unike søknader på kort tid – helt uten skrivefeil. Gå inn på Nokun.no for å laste ned ned søknadsgeneratoren.

Ønsker du å arbeide som journalist eller innen media? Slike stillinger stiller ofte krav til erfaring fra en nettavis, og selv sommerjobber stiller tøffe krav, og motivasjon kvalifiserer dessverre ikke. For å opparbeide erfaring som journalist eller tekstforfatter kan du skrive for Folkepressen.no. Les mer her.


Del saken med noen som trenger det!